Menu

5 tökös lakásdekoráció Halloweenra

Home » Életmód » Otthon » 5 tökös lakásdekoráció Halloweenra - 10.2018

Közeledik a mára igencsak nemzetközivé vált Halloween ünnepe. A futótűzként terjedő angolszász szokásokról megosztóak ugyan a vélemények, de ha nem is indulunk gyerekeinkkel ’Csokit vagy Csalunk’ körútra a szomszédságban, azt biztosan nem tagadhatjuk, hogy a tökös dekorációk egészen egyedülálló hangulatot teremtenek bárhol is látjuk őket! Hoztunk most 5 ötletet, hogy mi magunk is otthonunkba csempészhessünk egy kis Halloweent – akár ünnepeljük, akár nem!

Színes egyéniség

Akkor sem kell lemondanunk a halloweeni dekorációról, ha nem kedveljük a hátborzongató hangulatot. Dobjuk fel tökünket egy kis színnel, és a kísérteties növényből máris vidám őszi zöldség lesz. Először is fessük le a tököt fehér festékkel, hogy jobban mutassanak az árnyalatok, majd hajszárító segítségével olvasszunk rá egy zsírkrétakészletet. Gyönyörű színek, egyedi mintázat. Akár a gyerekszobába is tökéletes őszi dekorelem!

A csillagok szerelmeseinek

Faragnánk tököt, de nincs kedvünk vele órákat eltölteni és utána még takarítani is? Gond egy szál se! Próbáljuk ki ezt a fantasztikusan dekoratív, mégis nagyon egyszerű ötletet: faragjunk csillagképeket a töklámpásunkba. Ha igazán autentikus univerzum-hatást szeretnénk elérni vele, faragás előtt le is festhetjük feketére, sötétlilára vagy sötétkékre, ezekhez pedig mind passzol, ha kocsányukat divatos metálszínűre fújjuk. A stílusos és hangulatos kinézethez ezután már csak egy rést kell vágnunk, ahol betehetjük a mécsest. Aztán pedig nem kell órákig szenvedni egy félelmetes arc formálásával: pár vonal és pötty kivájásával már készen is vagyunk.

Tök lámpás?

Csodálatosan idő- és energiatakarékos tök-dekor lehet az üvegfalú lámpásokban és gyertyatartókban felhalmozott mini-tökök hada. Azon kívül, hogy nagyon aranyosak az ici-pici növények, a különféle fajták vegyítésével igazán dekoratív, különleges és színpompás díszítőelemeket kaphatunk. Kombináljuk ’hagyományos’ lámpásokkal a fantasztikus összképért!

Környezetbarát kaspó

Szuper ötletes őszi díszítés, amivel nem csak gyönyörködni tudunk a tökdekorációban, hanem haszna is van annak: kaspóként funkcionál. Csak vágjuk le a tök tetejét és belezzük ki, majd ültethetünk is. Ha különleges darabot szeretnénk, fessük le előtte a halloweeni zöldséget, és már tehetjük is az ablakba, az erkélyre vagy a lépcsők mellé, de akár az ebédlőasztalon is fantasztikusan mutat.

Hore
OKMehr Information