Menu

Arabský chlieb s pastou z bielych fazúľ a kúskami špargle

Špargla vyzerá vďaka svojmu tvaru na tanieri veľmi dobre.

Home » PÔŽITOK » Arabský chlieb s pastou z bielych fazúľ a kúskami špargle - 05.2017

Na konci apríla začína čas špargle. Tento recept je dobrou alternatívou ku klasickým receptom s touto zeleninou vhodnou pri chudnutí.

Ingrediencie na 4 porcie

Fladenbrot

Na pastu:

  • 300 g bielych konzervovaných fazúľ, opláchnutých a odkvapkaných
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 3 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

Okrem toho:

  • 4 pita chleby alebo indické chleby naan
  • extra panenský olivový olej na pokvapkanie
  • 1 zväzok špargle
  • 1/2 ČL čerstvej citrónovej šťavy, morská soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 40 g syra feta
  • 1 menšia viazanička čerstvej mäty
  • 40 g píniových orieškov
  • 1/4 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • štipka čili vločiek

Postup

1. Cesnak ošúpeme, odrežeme drevnaté konce špargľových výhonkov, fetu rozmrvíme. Píniové oriešky so štipkou soli opražíme na strednom plameni na malej panvici. Za občasného miešania opekáme, až kým nezhnednú (cca 30 sekúnd).

2. Fazuľovú pastu si pripravíme tak, že biele fazule, olivový olej, citrónovú šťavu a cesnak rozmixujeme v kuchynskom robote, osolíme a okoreníme. Odložíme do chladničky.

3. Rúru predhrejeme na 200 °C. Chlieb rozložíme na plech na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 10 minút dozlata.

4. Škrabkou na špargľu nastrúhame špargľu na dlhé tenké prúžky. V miske ju zmiešame s trochou olivového oleja, citrónovou šťavou, soľou a korením.

5. Chlieb potrieme fazuľovou pastou a obložíme plátkami špargle. Posypeme fetou, mätou, píniovými orieškami, citrónovou kôrou a čili vločkami. Osolíme, okoreníme a môžeme servírovať.

BUCH TIPP Knižný tip: Veg mňamky

Každý, kto sa odhodlá vypustiť živočíšne zložky zo svojho jedálnička, má inú odpoveď na otázku prečo. Dôvody sa líšia od zdravotných po environmentálne a etické. Škatuľky stranou, táto kuchárka je zamýšľaná ako inšpirácia pre kohokoľvek – vegetariánov, vegánov, skoro-vegánov, lakto-ovo vegetariánov, tých, ktorí chcú experimentovať s novými prísadami alebo rastlinnou stravou, skeptikov a možno i zažraných mäsožravcov.

Podklady poskytlo kníhkupectvo www.martinus.sk.

 

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK