Menu

Farebné sladké zemiaky

Vitamínový hit nielen pre deti.

Home » PÔŽITOK » Recepty » Farebné sladké zemiaky - 02.2017

Tieto sladké zemiaky sú plné mnohých vitamínov a dodajú veľa vzácnych živín

genuss-essen-29-ab_2016-10
  • soľ
  • 3 sladké zemiaky
  • 1 červená a 1 žltá paprika
  • pár lístkov červenej kapusty
  • 1 avokádo
  • 1 chili paprička
  • ½ zväzku koriandru
  • 240 g čiernych fazuliek z plechovky
  • 50 g kukurice z plechovky
  • 300 g kyslej smotany
  • korenie
  • šťava z polovice limetky
  • 2 PL čierneho sezamu

Príprava

1. Zľahka osolenú vodu priveďte do varu. Sladké zemiaky rozkrojte na polovice a asi 20 min povarte. Rúru predhrejte na 180 °C pri cirkulujúcom vzduchu (alebo na 200 °C pri vrchnom a spodnom ohrievaní).
2. Sladké zemiaky vytiahnite z vody a pečte na strednej mriežke v predhriatej rúre 10 min.
3. Medzitým si rozpoľte žltú a červenú papriku, odstráňte jadierka a nakrájajte na 0,5 cm veľké kocky. Z červenej kapusty odstráňte hlúb a nakrájajte na jemné pásiky. Avokádo rozkrojte na polovicu, odstráňte jadro a dužinu nakrájajte na 0,5 cm veľké kúsky. Chili papričku nakrájajte na tenké krúžky. Najemno nasekajte koriander. Zlejte fazuľky a kukuricu.
4. Rúru prepnite na gril na 250°C a sladké zemiaky grilujte ďalších 10 min (pravidelne kontrolujte, či Vám neprihoreli). Nechajte zľahka vychladnúť, nakrojte do dvoch tretín.
5. Sladké zemiaky naplňte kyslou smotanou a ozdobte čiernymi fazuľkami, kukuricou, kúskami avokáda, papriky a červenej kapusty. Osoľte a okoreňte, pokropte šťavou z limetky. Posypte chili krúžkami, nasekaným koriandrom a čiernym sezamom a servírujte.

Sladké zemiaky sú bezlepkové a vegánske, no predovšetkým aj naozajstná vitamínová bomba. Okrem toho si ich môžete na ďalší deň jednoducho zohriať.

BUCH TIPP ODPORÚČAME

Chutné sezamové semienka od dmBio sú nelúpané a v modernej kuchyni majú veľký ohlas.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK