Menu

Ideálne prílohy k rybám

Dobrý lov.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Ideálne prílohy k rybám - 08.2018

Zubáč, sivoň, kapor: každá ryba je iná. Líšia sa najmä spôsobom prípravy. Každá ladí s inými surovinami.

Chceli by ste uloviť zopár komplimentov? S domácou bio rybou a dobrým receptom to nebude žiadny problém. Ryby totiž nie sú len skvelým letným výživným pokrmom, ale dokážu na tanieri vytvoriť skutočnú explóziu chutí. Treba len vedieť, ako ich marinovať a kombinovať.

Výrazné marinády

Klasické prílohy

Rozličné prípravy

„ÁNO“ a „NIE“ pri príprave rýb: 

Takto ÁNO:

  • Test čerstvosti: Čerstvé ryby rozpoznáte podľa čistých očí a tmavo červených žiabier. Ak zatlačíte na mäso palcom, nezostane žiadny otlačok.
  • Postup 3-S (3 slová) pre chuť: čistý, kyslý, slaný. Po prvé, ryby umyjeme pod tečúcou vodou, potom pokvapkáme citrónovou šťavou a nakoniec ľahko dochutíme soľou. Výnimka: pri vyprážaní sa pridáva iba morská soľ.
  • Pre chrumkavú kožu použijeme múku: Jednoducho jemne obaľte ryby v múke pred vyprážaním. Tip: Hrubá múka zabezpečuje zvlášť chrumkavú kôrku.
  • Vždy vyprážajte filé na koži. Takto bude ryba chrumkavá a nie suchá.
  • Snažte sa chrbtovú kosť odstrániť pomocou vidličky. Pozorne skontrolujte celú rybu, aby vás ani jedna malá kosť neprekvapila.
  • Keď je všetko hotové: Jednoducho potrite kuchynskú dosku po umytí polovicou citróna a pach ryby bude neutralizovaný.

Takto NIE:

  • Nechať lososa v marináde: radšej nie! Losos je veľmi citlivý. Ak ho vystavujete intenzívnemu koreniu príliš dlho, stratí svoju šťavnatosť.
  • Solenie čerstvých rýb niekoľko hodín pred vyprážaním: Tomuto sa treba vyhnúť, ak je to možné, pretože mäso môže byť potom suché. Soľ odvádza vlhkosť.
  • Vyprážanie ryby príliš dlho: tenké filety potrebujú max. dve minúty. Ak máte pochybnosti, napovie vám, či je mäso stále sklo alebo nie.
  • Rozmrazovanie mrazených rýb: mäso sa pri vysmážaní rozpadá. Najlepšie je spracovať mrazené ryby ihneď po procese 3-S.
Hore
OKMehr Information