Menu

Humus na druhú

Cícerové pyré z orientálnej kuchyne je obľúbené v tradičnej čínskej medicíne.

Domov » PÔŽITOK » Recepty » Humus na druhú - 05.2017

Dipy ako napríklad humus sú obľúbené predjedlá. Ich príprava je jednoduchá a zámenou surovín ich rýchlo a jednoducho zmeníte na iné.

Avokádový humus

Avocado HummusSuroviny pre 4 osoby

  • 400 g cíceru (zo skla)
  • 2 PL tahinu (sezamovej pasty)
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 zrelé avokáda
  • 2 ČL šťavy z limetky (čerstvo odšťavenej)
  • 1 ČL ryžového octu
  • 1 ČL Ume – korenia
  • 1/4 ČL kmínu
  • 2 PL koriandru
  • štipka korenia, trochu olivového oleja
  • 1 ČL praženého sezamu

Príprava

  1. Cícer dôkladne opláchnite vodou a spolu s tahinom a olivovým olejom dajte do nádoby mixéra.
  2. Avokáda ošúpte, kôstky odstráňte a dužinu nakrájajte na veľké kusy. Aj tie vložte do nádoby na mixovanie, spolu so šťavou z limetky a ryžovým octom. Pokropte koreninou ume. Čerstvý koriander nasekajte a spolu s kmínom dajte na zmes. Podľa chuti pridajte korenie.
  3. Zmes zmixujte do pyré, aby mala rovnomernú, hustú, jemnú konzistenciu. Ak sa vám zdá trochu suchá, pridajte ešte citrónovú šťavu a trochu olivového oleja. Pri podávaní pokvapkajte trochou olivového oleja a posypte praženým sezamom.

Humus z červenej repy

Suroviny pre 4 osoby

Pozrite recept na avokádový humus, len namiesto avokáda použite dve červené repy.

Okrem toho:

  • štipku škorice
  • 1 ČL chrenu (strúhaného)

Príprava

  1. Červenú repu očistite od koreňa a lístkov a varte cca. 1 hodinu. Nechajte trochu vychladnúť a ošúpte.
  2. Repu nakrájajte na veľké kúsky a vložte do masy namiesto avokáda. Pridajte štipku škorice. Potom postupujte ako pri príprave avokádového humusu. Nakoniec primiešajte nastrúhaný chren.

 

ZDIEĽAŤ
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK