Menu

Humus na druhú

Cícerové pyré z orientálnej kuchyne je obľúbené v tradičnej čínskej medicíne.

Home » Pôžitok » Recepty » Humus na druhú - 05.2017

Dipy ako napríklad humus sú obľúbené predjedlá. Ich príprava je jednoduchá a zámenou surovín ich rýchlo a jednoducho zmeníte na iné.

Avokádový humus

Avocado HummusSuroviny pre 4 osoby

  • 400 g cíceru (zo skla)
  • 2 PL tahinu (sezamovej pasty)
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 zrelé avokáda
  • 2 ČL šťavy z limetky (čerstvo odšťavenej)
  • 1 ČL ryžového octu
  • 1 ČL Ume – korenia
  • 1/4 ČL kmínu
  • 2 PL koriandru
  • štipka korenia, trochu olivového oleja
  • 1 ČL praženého sezamu

Príprava

  1. Cícer dôkladne opláchnite vodou a spolu s tahinom a olivovým olejom dajte do nádoby mixéra.
  2. Avokáda ošúpte, kôstky odstráňte a dužinu nakrájajte na veľké kusy. Aj tie vložte do nádoby na mixovanie, spolu so šťavou z limetky a ryžovým octom. Pokropte koreninou ume. Čerstvý koriander nasekajte a spolu s kmínom dajte na zmes. Podľa chuti pridajte korenie.
  3. Zmes zmixujte do pyré, aby mala rovnomernú, hustú, jemnú konzistenciu. Ak sa vám zdá trochu suchá, pridajte ešte citrónovú šťavu a trochu olivového oleja. Pri podávaní pokvapkajte trochou olivového oleja a posypte praženým sezamom.

Humus z červenej repy

Suroviny pre 4 osoby

Pozrite recept na avokádový humus, len namiesto avokáda použite dve červené repy.

Okrem toho:

  • štipku škorice
  • 1 ČL chrenu (strúhaného)

Príprava

  1. Červenú repu očistite od koreňa a lístkov a varte cca. 1 hodinu. Nechajte trochu vychladnúť a ošúpte.
  2. Repu nakrájajte na veľké kúsky a vložte do masy namiesto avokáda. Pridajte štipku škorice. Potom postupujte ako pri príprave avokádového humusu. Nakoniec primiešajte nastrúhaný chren.

 

Hore
OKMehr Information