Menu

Mangová miska

Plná ovocia.

Domov » PÔŽITOK » Mangová miska - 08.2017

Mangománia! Toto vegánske jedlo z panvice chutí vďaka tomuto ovociu nádherne letne. Za svoj ázijský ráz vďačí tofu a sójovej omáčke.

Čas prípravy: 60 min

Suroviny pre 4 osoby:

  • 200 g ryže (napr. basmati)
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 4 PL agátového medu
  • 250 g tofu natur
  • 2 ČL ľanového oleja
  • ½ ČL sezamu
  • 1 mango
  • 2-3 cibule
  • 1 limetka
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ PL sójovej omáčky
  • 2 ½ PL škrobovej múčky (prípadne pšeničnej múky)
  • soľ
  • čerstvý koriander

Príprava:

  • Tofu zabaľte do papiera na pečenie a na 30 min. zaťažte nejakým predmetom, aby sa z neho vytlačila tekutina.
  • Medzitým najemno nasekajte cesnak a cibuľu a spolu s ryžou, trochou soli, kokosovým mliekom a 200 ml vody priveďte do varu. Varte 20 min. a ďalších 10 min. nechajte dôjsť.
  • Na prípravu medovo-limetkovej polevy odšťavte limetku a šťavu zmiešajte s ½ PL škrobovej múčky, medom a sójovou omáčkou. Potom stlačené tofu nakrájajte na kocky, trochu osoľte a posypte zvyšnou škrobovou múčkou. Na veľkej panvici zohrejte olej a tofu na ňom opečte do zlatista. Medzitým mango nakrájajte na kocky, spolu s polevou dajte na panvicu a krátko opečte.
  • Kokosovú ryžu naložte do misky a na ňu dajte zmes z tofu a manga. Na ozdobenie pridajte koriander a trochu sezamu. Nielenže skvelo vyzerá, ale aj lahodne chutí!

Nezabudnite! Tofu by malo pri smažení obsahovať čo najmenej tekutiny, aby bolo pekne chrumkavé.

 

Viac o našich surovinách

Mango
Aj keď je mango z 80 percent voda, obsahuje veľa ovocného cukru. Čím je výnimočné? Jeho vysokým obsahom betakaroténu, ktorý má pozitívny vplyv na obnovu buniek.

Tofu natur
Tofu, ktoré obsahuje veľa bielkovín a minerálnych látok, je optimálne pre vegánsku kuchyňu. Dôležité je, aby ste ho dobre namarinovali alebo okorenili, pretože je relatívne bez chuti.

Ryža
Aby bolo jasné: nie je ryža ako ryža. V zásade ju rozlišujeme podľa veľkosti zrniek a podľa toho, či je lúpaná. Najobľúbenejšia je ryža basmati, ľahko stráviteľná aromatická ryža z oblasti Himalájí.

BUCH TIPP Tofu natur a javorový sirup dmBio

Tofu od dmBio je vyrobené z bio sójových bôbov a mimoriadne dobre chutí opečené v zeleninových jedlách, polievkach, šalátoch alebo nasladko ako dezert.

Javorový sirup stupeň A sa hodí najmä k sladkým jedlám a šalátom prepožičiava jedinečnú chuť. Zbiera sa v prvé dva týždne úrody a má mierne sladkú chuť.

 

 

ZDIEĽAŤ
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK