Menu

Muffiny z quinoy a vajíčok s paradajkami a špenátom

Quinoa je v kuchyni mnohorako použiteľná: výživná, bezgluténová a chutná.

Home » PÔŽITOK » Muffiny z quinoy a vajíčok s paradajkami a špenátom - 05.2017

Quinoa, nazývaná aj zrno Inkov, v podstate nie je obilnina. Presvedčí vďaka vysokému obsahu bielkovín a minerálnych látok a výborne sa hodí k zelenine.

Suroviny na 12 kúskov:

  • 3 PL chia semienok alebo ľanových semienok
  • 50 g quinoy
  • 100 g sušených paradajok
  • 3 vajíčka
  • 6 bielkov
  • 60 g feta syru
  • 1 hrsť špenátu
  • trochu čerstvého cesnaku
  • ½ ČL čierneho korenia
  • ½ ČL soli

Príprava:

1.Najskôr dajte zrnká quinoy do sitka a pod studenou vodou dobre prepláchnite. Umytie je dôležité, aby sa zo šupky odstránili horké látky. Quinou dajte spolu s 2 a pol násobným množstvom vody do hrnca, osoľte a nechajte zovrieť. Pri strednom ohni varte cca. 15 min. Odložte zo sporáka a nechajte vychladnúť.

2.Rúru predhrejte na 160°C s nastavením na ventilátor. Formu na muffiny vymastite alebo do nej vložte formičky. Najemno nasekajte cesnak (množstvo podľa chuti), rovnako aj sušené paradajky.

3. Vajíčka a bielka dajte do veľkej misky a vyšľahajte pomocou mixéra. Pomocou metličky na sneh primiešajte chia alebo ľanové semienka, feta syr, cesnak, soľ a korenie. Do zmesi pridajte kúsky rajčín, uvarenú quinou a špenát.

4. Teraz zmesou naplňte formičky, najlepšie tak do 3/4, aby pri pečení nepretiekli. Dajte na 20 min do rúry a potom nechajte 10 min vychladnúť. Chutné ako desiata počas dňa alebo ako výdatné raňajky.

Tip: Muffiny môžete dať do mrazničky a pohodlne ich znovu zohriať v mikrovlnke.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK