Menu

Nori čipsy so shoyu dipom

Či už na oslavu, alebo ako predjedlo, chrumkavé čipsy sú tou správnou voľbou.

Home » PÔŽITOK » Recepty » Nori čipsy so shoyu dipom - 04.2017

Listy nori sú sušené riasy, ktoré sú obľúbené pri príprave maki. My ale tieto zdravé listy potrieme cestom a hodíme na panvicu.

Suroviny pre 4 osoby

  • 3 nori listy
  • 60 g celozrnnej špaldovej múky
  • 5 PL múka z maranty trstinovej (dostupná v predajniach s bio potravinami)
  • štipka soli
  • 70 ml studenej vody
  • 1 PL olivového oleja

Na prípravu dipu

  • 3 PL sójovej omáčky shoyu
  • 5 PL horúcej vody
  • 1-2 PL citrónovej šťavy

Príprava

  1. Nori listy rozdeľte na 4 štvorce a následne na trojuholníky. Na fritovanie rozohrejte olivový olej v stredne veľkom hrnci. Olej má správnu teplotu, ak doň ponoríte rúčku drevenej lyžice a budú sa vytvárať malé bublinky. Medzitým v miske vymiešajte cesto z múky, maranty a soli s trochou studenej vody. Malo by mať konzistenciu palacinkového cesta.
  2. Jeden nori trojuholník ponorte drsnejšou stranou do cesta, odkvapkajte a položte do oleja. Nori by mali byť do cesta namočené čo najmenej, aby krusta, ktorá z cesta vznikne, nebola príliš hrubá. Postupne opakujte so všetkými trojuholníkmi a dajte do oleja, len nie príliš veľa naraz! Nemôžu sa v hrnci navzájom dotknúť, inak sa zlepia.
  3. Čipsy sú hotové, keď sú zlatohnedé, a pri poklepaní vydávajú dutý zvuk. Vyberte z oleja a položte na kuchynský papier. Dajte do oleja aj ďalšie nori trojuholníky, až kým nebudú všetky hotové.
  4. Zmiešajte všetky prísady na prípravu dipu a podávajte k čipsom.

Riasy patria podľa tradičnej čínskej medicíny k elementu vody a sú veľmi bohaté na minerálne látky. Pozitívny je aj fakt, že sa postarajú o lesknúce sa vlasy.

 

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK