Menu

Zrelá na ovocie

Ovocné pôžitky na leto. Plus: skvelé kombinácie. Sladké so slaným.

Home » PÔŽITOK » Recepty » Zrelána ovocie - 07.2016

Provokatívne ovocie. Sladké bobule. V lete naozaj nie je dôvod byť skysnutý.

Vitamíny. Antioxidanty. Veľa vody. Málo kalórií v dezertoch. Dobré dôvody na konzumáciu ovocia nájdeme veľmi ľahko. Najlepším argumentom pre viac ovocia v jedálničku je stále jeho chuť. Preto zberáme čerstvé bobule z kríkov v záhrade, jeme čerešne dokonca zo susedovej záhrady priamo zo stromu a vychutnávame si svieže jablká na olovrant rovnako radi ako jablkovú šťavu.

BUCH TIPP Party

Premýšľate čím pohostiť návštevu, čo uvariť na rodinnú oslavu alebo ako zorganizovať detskú oslavu? Máme pre vás viac ako 170 receptov na party občerstvenie. Všetky sme vyskúšali, uvarili a ochutnali. Ponúkame vám všetko od jednohubiek cez chlebíčky, tataráky, teplé pohostenia až po nápady na drinky a dezerty. S touto knihou vás bude varenie baviť.

 

Recepty z knihy „Soľ bozkáva karamel“: Mangové želé

Čas prípravy: 15 min., čas chladenia: počas noci

Mangogelee Mango

Suroviny na 4 porcie. 1 veľmi zrelé mango 3 plátky želatíny 4 PL vody

Cool down. Želé je optimálne počas horúcich letných dní. Osvieži a nezaťaží žalúdok.

Príprava:

  1. Mango ošúpeme, odstránime jadro a mäkkú dužinu rozmixujeme tyčovým mixérom.
  2. Želatínu necháme rozpustiť v teplej vode. Po polievkových lyžiciach pridávame mangové pyré a zakaždým pomaly premiešame. Želé naplníme do kockovej formičky alebo dezertnej misky a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
  3. Na druhý deň nakrájame na kocky, podľa vkusu ozdobíme a podávame.

Ešte jeden recept. Plus kombinácie, ktoré prekvapia! Čítať ďalej

Ríbezľové flameri

Čas prípravy: 30 min.

Zutaten für 6 Portionen. 400 g rote Johannisbeeren 100 g Zucker 60 ml Wasser 40 g Grieß Für die Vanillesauce. 1 Pkg. Vanillepulver 1 l Milch 5 EL Zucker

Suroviny na 6 porcií. 400 g červených ríbezlí 100 g cukru 60 ml vody 40 g krupice Na prípravu vanilkovej omáčky. 1 bal. vanilkového pudingového prášku 1 l mlieka 5 PL cukru

Párty dezert. Vďaka svojej krikľavoružovej farbe sa tento kyselkavý dezert postará o dobrú náladu.

Príprava:

  1. Ríbezle očistíme, dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou a privedieme do varu. Necháme 5 min. variť. Tento ovocný lekvár precedíme pomocou lyžice cez sitko, tekutinu zachytíme a znova privedieme v hrnci do varu.
  2. Do zmesi pomaly pridávame krupicu a za stáleho miešania necháme vrieť na strednom ohni približne 10 min.
  3. 6 silikónových pudingových formičiek vypláchneme studenou vodou, rozdelíme do nich krupicový puding a necháme vychladnúť v chladničke.
  4. Na prípravu vanilkovej omáčky dáme medzitým do pohára 50 ml mlieka a spolu s pudingovým práškom a cukrom vymiešame dohladka. Zvyšné mlieko zohrejeme v hrnci. Len čo mlieko zovrie, primiešame pudingovú zmes. Necháme variť 1-2 min. za stáleho miešania na nízkom ohni.
  5. Ríbezľový puding vyklopíme a servírujeme s vanilkovou omáčkou.

Prekvapujúce kombinácie:

protichdne pary

 

Viac informácií, ako aj dôvody aké suroviny a prečo k sebe pasujú nájdete tu: Foodpairing

Anita Freistätter

Anita Freistätter sa v active beauty venuje rubrikám Inšpirácia a Bytový dizajn. Rada sa baví, číta, fotografuje a pozerá na život z tej lepšej stránky. Nazaobišla by sa bez svojho MP3 prehrávača, ako aj bez slnka, kávy alebo rozhovorov s dobrými priateľmi.

Fruchtiges zum Trinken, Snacken und Verfeinern. Plus: dm Einkaufsliste
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK