Menu

Pečený zubáč s cuketovými rezancami, čučoriedkami a špargľou

S týmto superfood receptom si navodíte jar kedykoľvek.

Home » PÔŽITOK » Recepty » Pečený zubáč s cuketovými rezancami, čučoriedkami a špargľou - 01.2017

Živiny sú alfou a omegou. Preto by ste mali zahrnúť čo najviac superpotravín medzi čerstvo uvarené jedlá. Tak, ako v tomto recepte.

Zander aus dem Ofen auf SalatSuroviny pre 2 osoby (forma na nákyp 22-24 cm)

  • 2 cukety
  • 4 kusy zelenej špargle
  • 3 PL olivového oleja plus trochu na formu
  • 100 g mrazených čučoriedok
  • 100 g sóje
  • soľ
  • korenie
  • 2 filety zubáča
  • 1 ČL masla
  • 2 neošetrené citróny
  • 1/2 zväzku kôpru
  • 1/2 zväzku mäty
  • 2 PL pistácií

Príprava:
1. Rúru predhrejte na 180 °C pri cirkulujúcom vzduchu (alebo na 200 °C pri vrchnom a spodnom ohrievaní). Odkrojte konce cukety. Cuketu nakrájajte špirálovým krájačom otáčavým pohybom alebo pomocou julienne škrabky na tenké rezance.
2. Formu na pečenie vymastite olejom a cuketové rezance na ňu rovnomerne rozložte. Špargľu umyte a drevnaté konce odkrojte, príp. ošúpte 1/3 pomocou škrabky. Na panvici zohrejte 1 PL oleja. Špargľu opražte 4-5 min z každej strany a položte na cuketové rezance. Čučoriedky umyte a spolu so sójou dajte na rezance. Pokropte 2 PL oleja, osoľte a okoreňte. Zeleninu dajte do predhriatej rúry, pečte 10-15 min.
3. Zároveň filety zubáča položte na plech vyložený papierom na pečenie, osoľte, okoreňte, položte na ne kúsky masla a pokropte 1 PL oleja. Citróny nakrájajte na kolieska a položte na rybu. V predhriatej rúre poduste 17-20 min.
4. Medzitým umyte kôpor, vysušte a najemno nasekajte. Lístky mäty a pistácie takisto najemno nasekajte.
5. Vyberte zeleninu a rybu z rúry, naservírujte na taniere a ozdobte mätou, kôprom a nasekanými pistáciami.

Chuťou sa naladíme na jar. Čerstvú špargľu dostanete u nás od apríla. Superpotravinu čučoriedky môžete použiť aj mrazenú.

BUCH TIPP NÁŠ TIP

Kvalitný dmbio olivový olej sa získava priamo z olív a plní v talianskom podniku s dlhoročnou históriou. Má stredne ovocnú chuť a výborne sa hodí na ľahké dusenie a vyprážanie zeleniny a rýb i do šalátových dresingov.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK