Menu

Od polievky pekné dievky

Žiadne vlasy v polievke.

Home » PÔŽITOK » Recepty » Od polievky pekné dievky - 11.2016

Polievky zahrejú zvnútra. Sú zdravé. Sú lyžicovým pôžitkom a v kancelárii praktické.

Kokosovo-kapustová polievka so sezamovými čipsami

Zutaten für 4 Personen. 1 Zwiebel 1 Knoblauchzehe 2-3 cm frischer Ingwer 150 g Knollensellerie 150 g Rote Rüben 400 g Rotkohl 1 rote Chilischote Sonnenblumenöl gemahlene Kümmelsamen Salz frisch gemahlener schwarzer Pfeffer 2-3 EL Apfelessig 600 ml Gemüsebrühe 400 ml Kokosmilch 8 Wan-Tan-Blätter 1 Eiweiß 3-4 EL schwarze und weiße Sesamsamen Zum Garnieren. 1 Handvoll frische Kräuter schwarze und weiße Sesamsamen

Suroviny pre 4 osoby. 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 2-3 cm čerstvého ďumbiera 150 g hľuzového zeleru 150 g červenej repy 400 g červenej kapusty 1 červená chili paprička slnečnicový olej mletá rasca soľ čerstvo pomleté čierne korenie 2-3 PL jablčného octu 600 ml zeleninového vývaru 400 ml kokosového mlieka 8 lístkov wan-tan 1 vaječné bielko 3-4 PL čiernych a bielych sezamových semienok Na ozdobenie. 1 hrsť čerstvých byliniek čierne a biele sezamové semienka

Príprava:

1. Cibuľu a cesnak ošúpeme, ďumbier, zeler a červenú repu očistíme. Všetko nakrájame na malé kocky. Červenú kapustu umyjeme, očistíme, odstránime tvrdý hlúb a kapustu nakrájame na pásiky. Chili papričku umyjeme, rozpolíme, očistíme a nadrobno nakrájame.
2. Cibuľu, cesnak, ďumbier, zeler a chili krátko opražíme v rozohriatom hrnci v 1 PL oleja, pridáme červenú repu a červenú kapustu, s rascou, osolíme, okoreníme a podlejeme jablčným octom, zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom. Privedieme do varu a necháme variť približne 25 min na nízkej teplote, až kým zelenina nie je mäkká.
3. Medzitým si rozprestrieme listy wan-tan, potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme sezamovými semienkami. Po porciách dávame do rozohriateho hrnca s olejom (približne 170°) a zakaždým fritujeme do zlatohneda 2-3 min tak, aby listy v oleji plávali. Necháme odkvapkať na kuchynskom papieri a zľahka osolíme a okoreníme.
4. Polievku rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Podľa potreby ešte trochu povaríme, aby polievka zhustla, alebo pridáme vývar a dochutíme. Bylinky opláchneme, zatrasieme do sucha, otrháme a nahrubo nakrájame.
5. Naložíme do polievkových tanierov, posypeme sezamovými semienkami, pridáme bylinky a servírujeme so sezamovými čipsami.

Syrová polievka s brusnicami

genuss-meindm-1-header-ab_2016-08

Suroviny pre 4 osoby. 250 g brusníc 50 g cukru 2 PL červeného portského vína 1-2 ČL balzamika 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 4 PL masla 2 PL pšeničnej múky (typ 405) 250 ml suchého bieleho vína 500 ml zeleninového vývaru 200 ml mlieka 200 g syra Bergkäse soľ čerstvo pomleté čierne korenie čerstvé lístky oregana na ozdobenie

Príprava:

1. Brusnice umyte a nechajte odkvapkať dosucha. Spolu s cukrom a portským priveďte v hrnci pri nízkej teplote a za stáleho miešania do varu. 5 – 10 min. poduste v šťave, ktorá pustila, potom dochuťte balzamikom a odstavte.
2. Ošúpte cibuľu a strúčik cesnaku, nakrájajte na kocky a osmažte v hrnci s 2 PL masla do sklovita. Pridajte múku, narýchlo osmažte a zalejte vínom. Nechajte variť 2 – 3 min., prilejte vývar a mlieko a polievku varte asi 10 min. za pravidelného miešania, až kým nezhustne. Cez jemné sitko prepasírujte a dajte späť do hrnca.
3. Polievku zohrejte, podľa potreby ešte nechajte zovrieť alebo pridajte vývar. Nastrúhajte syr a postupne ho primiešavajte do polievky. Osoľte, okoreňte a naložte do polievkových misiek. Do  polievky pridajte brusnice, všetko ozdobte čerstvým oreganom.

BUCH TIPP Polievky

Prvá kniha „Apetit“, ktorá zahreje, vám ponúkne 168 strán preverených receptov. Prvá kuchárka, kde si svoju polievku vyberie naozaj každý – obsahuje všetko od najobyčajnejších receptov na zemiakovú polievku  až po vybrané delikatesy z jedálnych lístkov luxusných reštaurácií. Kniha určená pre všetkých, ktorí radi jedia lyžicou.
Podklady poskytlo kníhkupectvo www.martinus.sk.

Pre milovníkov polievok

Na polievkový základ: Ako pri mori. Čerstvo vylisovaná a šetrne spracovávaná šťava dmBio ochutená štipkou morskej soli. Chutná ako základ na polievky a omáčky, ale aj ako osviežujúci nápoj na utíšenie smädu. Červená repa: Šťava zo starostlivo vybranej a jemne vykvasenej červenej repy od dmBio vhodná ako základ na aromatické polievky a omáčky.
Dozreté na slnku: Skvelé pre paradajkové polievky, ale vhodné aj ako prísada do krémových zeleninových polievok: kúsky paradajok Natur od dmBio. Prírodný: Správne krémové budú polievky s ovseným krémom Cuisine od dmBio. Výborne sa hodí ako náhrada za kyslú smotanu alebo šľahačku a je čisto prírodný.
Na zjemnenie: S jadierkami. Žiadna tekvicová polievka bez semienok bohatých na bielkoviny (od dmBio) vo forme topingu. Môžeme servírovať aj s inými krémovými polievkami. Chrumkavý: Bezlaktózový. Vegánsky. Aromatický. Bielkovinový chlieb so sójovým šrotom presvedčí čerstvý, ale výborne chutí aj ako toast k hustým polievkam. Od dmBio.

Na cesty: Čítať ďalej

Tipy do kancelárie

Vychutnávať si horúcu polievku v kancelárii? Radi. Ale ako? Máme pre vás pár nápadov:

So sebou. Navarte polievku večer vopred a vezmite si ju nasledujúci deň so sebou do práce v dobre uzatvárateľnom pohári alebo fľaši.  junge Frau schlürft einen cremige Suppe Aj dózy sú dobrou voľbou. Tu je potrebné dávať pozor, aby vrchnák dózy držal pevne.

Zamrazené. Vlastnoručne uvarenú polievku naporcujte do nádob a dajte zamraziť. Dostatočne včas vyberte nádobu z mrazničky a vezmite so sebou. Dopoludnia sa pomaly roztopí a následne ju môžete zohriať a obedovať.

junges Pärchen ist eine Suppe draußen im Freien

Čerstvé. Kto si chce vychutnať čerstvú polievku, vezme so sebou mrazenú zeleninu a pomocou mixéra vyčaruje chutnú polievku.

Miso. Polievka miso na obed bez veľkej námahy? Jednoducho naplňte zaváraninový pohár trochou miso pasty, nastrúhanou cuketou a karotkami a prípadne pridajte pár zdravých klíčkov a vezmite so sebou do práce. V čase obeda zalejte horúcou vodou a dobre zmiešajte. A polievku miso máte hotovú.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK