Menu

Avokádovo-limetkové tortičky s chia semienkami

Vychladiť namiesto piecť: Tak chutia dezerty v horúcich ročných obdobiach.

Domov » PÔŽITOK » Avokádovo-limetkové tortičky s chia semienkami - 08.2017

Limetky osviežia, avokádo sa postará o pekný vzhľad. Spoločne vychladiť.

Čas prípravy: 20 minút plus čas na chladenie

Suroviny na 1 tortičku:

  • 25 g vlašských orechov
  • 15 g mandlí
  • 3 ČL javorového sirupu
  • 10 g chia semienok
  • 1 ČL kokosového oleja
  • 3 maslové keksy
  • 45 g bielej glazúry
  • 1 avokádo
  • 2 limetky
  • trochu masla
  • morská soľ

Príprava:

  1. Maslové keksy vložte do vrecúška a pomocou valčeka ich drvte dovtedy, kým nie sú najemno rozdrobené. Na prípravu korpusu roztopte glazúru vo vodnom kúpeli. Nastrúhajte vlašské orechy a mandle. Zmiešajte spolu kokosový olej, maslové omrvinky, štipku soli, vlašské orechy, mandle a trochu dužiny z limetky. Zmes dajte do malej formy vymastenej maslom (priemer 11,5 cm) a zarovnajte ju.
  2. Na prípravu krému ošúpte avokádo a dužinu dajte do vysokej nádoby. Vytlačte limetky a šťavu spolu s trochou dužiny pridajte do javorového sirupu. Všetko dohladka rozmixujte. Nakoniec primiešajte chia semienka.
  3. Krém rozotrite na korpus. Tortičku dajte aspoň na 45 minút do mrazničky.

Tip: Zdobte čerstvými bobuľami. Sú skvelou farebnou bodkou a postarajú sa o dodatočne šťavnatý charakter.

Viac k našim surovinám

Limetka
Limetka a citrón sa v našej kuchyni často využívajú podľa chuti a nálady. Aj sú príbuzné, ale napriek tomu sa od seba odlišujú. Limetky obsahujú viac kyseliny a menej jadierok, ale aj o niečo menej vitamínu C.

Chia semienka
Semienka mexickej rastliny chia sú vraj super potravinou. Sú považované za potravinu, ktorá zvyšuje silu a je neskutočne výživná. Vďaka jej vysokému podielu balastných látok dobre zasýti a okrem toho neobsahuje glutén.

Avokádo
So svojimi nenasýtenými kyselinami patrí avokádo k výnimočne zdravému ovociu – z botanického hľadiska je avokádo ovocím. Zrelé je vtedy, ak pod tlakom trochu poľaví, inak sa musí nechať dozrieť pri izbovej teplote. Farba šupky vypovedá len o druhu.

ZDIEĽAŤ
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK