Menu

Avokádovo-fazuľový šalát

Vzrušujúci recept na šalát: Biela fazuľa v kombinácii so super potravinou avokádom.

Home » PÔŽITOK » Avokádovo-fazuľový šalát - 05.2017

Bôb je mimoriadne sýty a navyše veľmi výživný. Preto sa tento šalát výborne hodí ako osviežujúci obed v pracovný deň.

Ingrediencie na 4 porcie

  • 120 g bôbu
  • morská soľ
  • 1 stredne veľká hľuza fenikla
  • 60 g slnečnicových výhonkov
  • 100 g cícera (zaváraného alebo konzervovaného), prepláchnuť a nechať odkvapkať
  • extra panenský olivový olej na pokvapkanie
  • šťava z polovice menšieho citróna
  •  morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1/2 avokáda
  • 3 PL celých mandlí
  • 3 PL hoblín parmezánu

Postup

1. Do menšieho hrnca si dáme variť slanú vodu a pripravíme si malú misku s ľadovou vodou. Bôb povaríme 3 minúty vo vriacej vode. Scedíme a ihneď vložíme do ľadovej vody, aby sme varenie zastavili. Necháme v ľadovej vode cca 15 sekúnd, kým bôb celkom nevychladne. Opäť precedíme a necháme odkvapkať na papieri na pečenie.

2. Mandle so štipkou soli opražíme na strednom plameni na malej panvici. Za občasného miešania opekáme, až kým oriešky nezhnednú (cca 1 – 2 minúty), a nadrobno nasekáme. Avokádo nakrájame na kocky.

3. Fenikel nasekáme na tenké plátky (najlepšie škrabkou na zeleninu) a vložíme do veľkej misy. Pridáme slnečnicové výhonky, cícer a bôb. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Všetko zmiešame a pridáme avokádo, mandle a parmezán. Dochutíme a podávame.

Tip: Namiesto slnečnicových výhonkov môžete použiť aj žeruchu alebo iné výhonky. Pri príprave vegánskej verzie vynechajte parmezán.

BUCH TIPP Knižný tip: Veg mňamky

Každý, kto sa odhodlá vypustiť živočíšne zložky zo svojho jedálnička, má inú odpoveď na otázku prečo. Dôvody sa líšia od zdravotných po environmentálne a etické. Škatuľky stranou, táto kuchárka je zamýšľaná ako inšpirácia pre kohokoľvek – vegetariánov, vegánov, skoro-vegánov, lakto-ovo vegetariánov, tých, ktorí chcú experimentovať s novými prísadami alebo rastlinnou stravou, skeptikov a možno i zažraných mäsožravcov.

Podklady poskytlo kníhkupectvo www.martinus.sk.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK