Menu

Bravčové filé na grile s marhuľovou plnkou v slaninovom kabáte

Ovocné prekvapenie.

Home » PÔŽITOK » Bravčové filé na grile s marhuľovou plnkou v slaninovom kabáte - 08.2017

Jemné bravčové filé so šťavnatou marhuľou, obalené tenkým slaninovým plátkom. Kombinácia, ktorá sa postará o radosť.

Čas prípravy:  15 minút plus 45 minút na grilovanie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 600 g bio bravčového filé
  • soľ a korenie z mlynčeka
  • 75 g sušených, odkôstkovaných marhúľ
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 1 PL marhuľovej nátierky
  • 4 ČL nátierky šošovica + zázvor
  • 200 g tenkých plátkov slaniny
  • 2 PL prírodného olivového oleja extra

Príprava:

  1. Drevené uhlíky alebo plynový gril si predpripravte na nepriame teplo a 180°C. Bravčové filé opláchnite pod studenou vodou a vysušte papierovými utierkami. Odstráňte mastné časti a šľachy. Filé pozdĺžne nakrojte do dvoch tretín, pri reze zľahka otvorte a mäso špičkou noža ešte dva až tri razy nakrojte, ale neprekrojte úplne. Zvnútra aj zvonku osoľte a okoreňte.
  2. Marhule najemno nasekajte. Tymián umyte a nechajte odkvapkať. Lístky otrhajte a zmiešajte s marhuľami a ovocnou nátierkou. Dochuťte trochou soli a korenia. Vnútornú stranu nakrojeného filé potrite šošovicovo-zázvorovou nátierkou, potom naplňte marhuľovou plnkou.
  3. Na pracovnej doske si rozložte vedľa seba slaninové plátky, aby sa zľahka prekrývali a aby sa na ne vošlo naplnené bravčové filé otvorenou stranou smerom dolu. Posledný plátok slaniny položte na ostatné krížom, položte naň filé a pevne ho zabaľte do slaniny. Zľahka pritlačte.
  4. Filé potrite olivovým olejom. Mäso grilujte na rošte na priamom teple približne 8 minút, potom na nepriamom teple a so zavretým poklopom asi 35 minút, pričom ho z času na čas otáčajte. Pred nakrájaním nechajte mäso niekoľko minút odležať.
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK