Menu

Bravčové kotlety na grile s figovo-ďatlovým chutney

Servírujeme: kotlety na otvorenom plameni.

Domov » PÔŽITOK » Bravčové kotlety na grile s figovo-ďatlovým chutney - 08.2017

Obľúbená klasika na grile v kombinácii so šťavnatým chutney: jednoducho neprekonateľné.

Čas prípravy: 30 min, čas grilovania: 15 min

Suroviny pre 4 osoby:

  • 250 g šalotiek
  • 1 červená chilli paprička
  • 3 PL prírodného olivového oleja extra
  • 200 g trstinového cukru
  • 150 ml octu Condimento Bianco
  • 50 g fíg
  • 50 g ďatlí
  • 1 štipka mletej vanilky
  • ½ ČL drvenej rasce (podľa chuti)
  • soľ a korenie z mlynčeka
  • 4 bio bravčové kotlety à 200 g (hrubé cca. 1,5 cm)

Príprava:

  • Šalotky ošúpte a nakrájajte na jemné kolieska. Chilli papričku umyte, pozdĺžne rozpoľte, odstráňte jadierka a nakrájajte na malé kocky. Na malej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte šalotky a chilli a na malom ohni 5 minút pomaly opražte. Zatiaľ dajte zovrieť cukor, ocot a 200 ml vody v malom hrnci a na strednom až silnom ohni nechajte vrieť. Medzitým si najemno nasekajte figy a ďatle.
  • Do cukrového roztoku pridajte šalotky s chilli a figy s ďatlami. Primiešajte vanilku, podľa chuti drvenú rascu, štipku soli a korenie. Všetko nechajte zovrieť a na strednom ohni varte otvorené 15-20 minút, kým masa nezhustne. Nevarte príliš dlho. Keď masa vychladne, bude cukor ešte pevnejší (ak by ste mali príliš pevnú konzistenciu, ohrejte masu ešte raz s trochou vody).
  • Gril si pripravte na nepriame teplo (200–220 °C). Kotlety osušte papierovými utierkami a opatrne osoľte (nie príliš, aby nevyschli). Mäso grilujte na priamom strednom teple na strednej mriežke a s uzavretým poklopom z oboch strán zakaždým 2,5 minúty, potom na nepriamom teple s uzavretým poklopom 8 minút na dokončenie.
  • Vyberte z grilu a nechajte odpočinúť 2-3 minúty, potom dosoľte a dokoreňte. Kotlety naservírujte na tanier s figovo-ďatlovým chutney a podávajte.

Tip: Ku kotletám sa optimálne hodí zelený šalát a bageta.

Mimochodom, kotlety môžete opekať aj na panvici: Mäso natrite z oboch strán trochou oleja na smaženie. Rozohrejte teflónovú panvicu a opečte na nej mäso z každej strany na veľkom ohni 1-2 minúty. Vezmite kotlety z panvice, vložte ich do formy na pečenie a v predohriatej rúre na 160 °C pri ventilátore ich dopečte podľa hrúbky za 12-15 minút. Kotlety vyberte z rúry a nechajte 3 minúty odležať, potom ich osoľte a okoreňte.

ZDIEĽAŤ
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK