Menu

RECEPT: LASAGNE CANIHUA

Klasika bez cesta.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » RECEPT: LASAGNE CANIHUA - 10.2017

Môžete si ich pripraviť so zeleninou alebo hubami, so syrom i bez. Tieto lasagne sú také všestranné, že budú určite chutiť celej rodine.

Doba prípravy: 40 minút

Ingrediencie na 6 porcií:

  • 140 g canihuy
  • 350 ml bylinkovej rajčinovej omáčky
  • troška sójovej smotany (množstvo podľa chuti)
  • 420 ml zeleninového vývaru
  • troška ghee na vymazanie
  • 200 g mozzarelly
  • 30 g oblohy podľa chuti, napr. paprika, feferónky, huby, cibuľa a pod.
  • parmezán na vytvorenie kôrky
  • troška soli a čierneho korenia

 

Postup:

1.Canihuu dajte variť do zeleninového vývaru. Varte cca 15 minút na miernom ohni za príležitostného miešania a následne nechajte 10 minút odležať. Zmiešajte s polovicou rajčinovej omáčky a trochou sójovej smotany a odložte stranou.
2. 6 stredne veľkých zapekacích misiek vymažte troškou ghee. Na dno každej misky dajte 2 PL rajčinovej omáčky. Následne do misiek rozdeľte canihuovú zmes a jemne zatlačte lyžicou.
3. Striedavo do formičiek klaďte plátky mozzarelly a oblohy (zmesi zeleniny). Podľa chuti posypte parmezánom.
4. Zapekacie formičky uložte na plech a pečte v rúre 20 minút.

Tip: Canihua sa vyslovuje „kañiua“ a je známa aj ako baby quinoa. Je taktiež bezlepková. Ak vám zvýši trochu canihuy, môžete ju opiecť bez tuku na panvici. Vzniknuté drobné pukance sa hodia do jogurtu, chutia však aj len tak ako chutné zobkanie.

Hore
OKMehr Information