Menu

Cestoviny s púpavovými púčikmi

Najprv na lúke, teraz v našich cestovinách.

Home » PÔŽITOK » Cestoviny s púpavovými púčikmi - 02.2017

Cestoviny s púpavovými púčikmi z tohto receptu zaručene chutia po jari.

Suroviny pre 4 osoby:
Spaghetti-Nudeln mit Löwenzahnknospen

  • 400 – 500 g špagiet
  • trochu olivového oleja
  • 100 púpavových púčikov
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • parmezán podľa chuti

Príprava:

  1. Špagety uvarte al dente, zlejte a nechajte v sitku pripravené na neskôr.
  2. V ešte teplom hrnci od špagiet zohrejte olivový olej a puky opečte cca 5 min., zalejte šľahačkovou smotanou a premiešajte. Podľa chuti dosoľte a dokoreňte.
  3. Pridajte špagety, premiešajte a servírujte s parmezánom.

Tip: Mladé lístky púpavy chutia dobre v šalátoch, kvetové puky môžete opiecť alebo naložiť do kyslého nálevu. Môžete ich (neumyté) aj zamraziť.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK