Menu

Recept na čokoládové srdiečka

Malá námaha a veľký úspech.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Recept na čokoládové srdiečka - 12.2017

Či už ako darček, sladkosť ku káve alebo dobrota na zobkanie kedykoľvek počas dňa – tieto ovocné čokoládové srdiečka vám osladia vianočné sviatky. A chutia výborne aj po niekoľkých dňoch.

Doba prípravy: 40 minút plus 3 hodiny na odležanie

Ingrediencie na 15 kúskov:

  • 100 g horkej čokolády
  • 80 g višňového džemu

Postup:

  1. Čokoládu rozpusťte vo vodnom kúpeli.
  2. Silikónovú formu na pralinky v tvare srdiečok naplňte čokoládou do 1/3 otvorov. Jemne potraste, aby sa čokoláda dostala aj na okraje formy. Nechajte cca 10 minút tuhnúť v chladničke.
  3. Vytiahnite formu na pralinky z chladničky a pridajte do každého otvoru cca 1/3 ČL ovocného džemu. Zalejte zvyškom čokolády.
  4.  Pralinky nechajte aspoň 3 hodiny tuhnúť v chladničke. Uvoľnite z formy a uchovávajte v chladničke vo vzduchotesne uzavretej nádobe.
Hore
OKMehr Information