Menu

Jablkovo-gaštanové tiramisu

Dezert pre tých, čo neradi pečú.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Jablkovo-gaštanové tiramisu - 11.2018

Tiramisu je klasika. Preto ho tak veľmi radi servírujeme – tentokrát ale v pestrej kombinácii ako jablkovo-gaštanové tiramisu.

Ingrediencie na formu s objemom 1,5 l:

  • 2 jablká
  • 1 PL citrónovej šťavy (dmBio citrónová šťava, 200 ml)
  • 5 PL cukru
  • 150 ml vody
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 2 čerstvé vajcia
  • štipka soli
  • 150 g mascarpone
  • 100 g gaštanového pyré
  • 80 – 100 g dlhých piškót
  • čokoládový alebo kakaový prášok na ozdobenie (dmBio kakao, 125 g)

Postup:

  1. Jablká umyte, rozštvrťte, odstráňte jadrovník, nakrájajte na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou. 3 PL cukru zľahka skaramelizujte do zlatohneda v panvici s nepriľnavým dnom, následne opatrne uhaste vodou a prikryté varte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte plátky jabĺk a škoricu a povarte zhruba 3 minúty. Prikryté nechajte vychladnúť.
  2. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z vaječných bielkov so soľou ušľahajte tuhý sneh. Zvyšné 2 PL cukru s vaječnými žĺtkami vyšľahajte do peny. Do žĺtkovej zmesi vmiešajte mascarpone a gaštanové pyré a opatrne primiešajte sneh z bielkov.
  3. Dno formy vyložte piškótami pocukrovanou stranou nahor. Prikryte vrstvou jabĺk aj so šťavou. Potrite krémom a zarovnajte. Nechajte min. 2 hodiny chladnúť.
  4. Poprášte tiramisu čokoládovým alebo kakaovým práškom.

Tip: Ak chcete tiramisu pripraviť do sklenených pohárov alebo misiek, piškóty trošku rozdrvte. Kto chce, môže ešte do gaštanového pyré vmiešať 2 PL koňaku.

dmBio nákupný zoznam

Hore
OKMehr Information