Menu

Jahodový crumble

Pre mamičku len to najlepšie!

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Jahodový crumble - 05.2018

Povedzme „mami ďakujem!“ tým, že pre ňu v kuchyni vykúzlime sladké prekvapenie, ktoré bude milovať.

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie na 6 porcií ovocnej náplne (pod crumble):

  • 600 g jahôd
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL javorového sirupu triedy A
  • 1/4 ČL soli
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Ingrediencie na crumble:

  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 80 g roztopeného kokosového oleja plus trošku na vymazanie zapekacích misiek
  • 2 PL javorového sirupu triedy A
  • 1/3 ČL soli

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Jahody umyte, odstráňte stopku a v závislosti od ich veľkosti ich prekrojte na polovice alebo štvrtiny. V miske ich zmiešajte s citrónovou šťavou, javorovým sirupom, soľou a troškou čierneho korenia.
  3. Všetky prísady na crumble zmiešajte v mise.
  4. 6 malých zapekacích misiek vymažte kokosovým olejom. Naplňte ochutenými jahodami a navrch rozdeľte crumble.
  5. Pečte asi 25 minút. V závislosti od typu rúry môže byť povrch crumble po 25 minútach ešte svetlý. V takomto prípade prepnite na vrchný ohrev a ventilátor a pečte ďalších 3 – 5 minút, kým povrch nezhnedne. Servírujte teplé. Výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou.

Hore
OKMehr Information