Menu

Kačacie prsia na grile s vanilkovo-acerolovou glazúrou

Nie je kačka ako kačka. A určite nie tá grilovaná.

Domov » PÔŽITOK » Kačacie prsia na grile s vanilkovo-acerolovou glazúrou - 07.2017

Je to napínavé. Namiesto sójovej omáčky je kačka v tomto recepte na vanilke, pomaranči a zázvore.

Čas prípravy: 15 min, Čas grilovania: 20-30 min

Suroviny pre 4 osoby:

  • 4 bio kačacie prsia, každé cca. 180 g
  • 75 ml acerolovej šťavy
  • 75 ml pomarančovej šťavy
  • 1 PL zázvorovej šťavy
  • 1 štipka mletej vanilky
  • ½ ČL nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 PL javorového sirupu stupeň C
  • soľ a korenie z mlynčeka

Príprava:

  1. Kačacie prsia opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami. Ak sú na nich zvyšné brká, odstráňte ich. Kožu celkom zľahka vyrežte do kosoštvorca, aby ste pritom nezničili mäso. Zmiešajte šťavu z aceroly, pomaranča a zázvoru, mletú vanilku, pomarančovú kôru, javorový sirup a štipku soli a korenie. Mäso zmiešajte s marinádou v uzatváracom vrecku a vzduchotesne ho uzavrite, nechajte 1-2 hod v chladničke.
  2. Gril si pripravte na nepriame teplo (200–220 °C). Kačacie prsia vyberte z marinády a osušte papierovými utierkami. Osoľte ich po celom obvode. Marinádu dajte do malého hrnca, zovrite a na strednom ohni varte asi 10 minút, kým nebude mať konzistenciu sirupu.
  3. Kačacie prsia grilujte na rošte (na strednom ohni) na priamom strednom teple a so zavretým poklopom z oboch strán zakaždým 4 min, potom v zóne nepriameho tepla pri zatvorenom poklope 10-15 min, až kým nebudú hotové. Z času na čas ich potrite marinádou.
  4. Mäso nechajte odležať 3-4 min, potom ho osoľte a okoreňte, nakrájajte na plátky, rozdeľte na 4 taniere a servírujte. Aj so zvyšnou marinádou.

Tip: Ku kačke je výborná grilovaná paprika a pečené rozmarínové zemiaky.

ZDIEĽAŤ
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK