Menu

Kvetová polievka

Zo záhona rovno do hrnca.

Home » PÔŽITOK » Kvetová polievka - 02.2017

Od mája nájdeme nenáročné askamietnice v kvetináčoch – my si ukážeme, ako sa z nich robí polievka.

Nenáročná askamietnica je v záhone od júna v plnom kvete, v črepníku ju nájdete rozkvitnutú už v máji. Chutí rôzne podľa odrody: tagetes tenuifolia je citrónová, filifolia pripomína pelendrek a lucida sa s obľubou používa namiesto petržlenu. Pozor! Nie všetky odrody sú jedlé.

Suroviny pre 4 osoby:
suppe mit studentenblumen

  • 1/2 kg paradajok
  • 2 cibule a 2 strúčiky cesnaku (z každej 1 na osmaženie)
  • 3 zrnká čierneho korenia
  • 4 klinčeky
  • 1 ČL rasce
  • 5 koriandrových zrniečok
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • 12 kvetov askamietnice
  • 4 PL crème fraîche

Príprava:

  1. 1 paradajku, 1 cibuľu a 1 strúčik cesnaku nechajte zovrieť v 750 ml vody. Keď paradajky popraskajú, vymiešajte všetko mixérom dohladka. Podľa potreby pridajte ešte trochu vody.
  2. Čierne korenie, klinčeky, rascu a koriandrové zrniečka rozdrvte s trochou vody v mažiari. Primiešajte do omáčky.
  3. 1 strúčik cesnaku a 1 cibuľu najemno nakrájajte. Cesnak a cibuľu osmažte na oleji na panvici, pridajte omáčku a bobkový list a miešajte, až kým zmes nebude vrieť. Dobre osoľte. Sporák vypnite a pridajte okvetné lístky askamietnice. Potom zakaždým zjemnite lyžicou crème fraîche.

Tip: Dôležité je, aby sa okvetné lístky nevarili, inak by mala polievka horkú chuť.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK