Menu

Mandľové palacinky s banánmi

Pre žalúdok a srdce.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Mandľové palacinky s banánmi - 05.2018

Palacinky chutia nielen na Deň matiek. Teraz ich však mame môžete naservírovať štýlovo do postele.

Doba prípravy: 20 minút

Ingrediencie na 2 porcie:

Mandľové palacinky s banánmi
  • 60 g mandľovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 50 ml mandľového mlieka
  • 2 ČL kokosového oleja
  • 4 ČL javorového sirupu
  • 2 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 4 PL gréckeho jogurtu (alebo sójového jogurtu)
  • 1/2 ČL škorice
  • 1/8 ČL soli

Postup:

  1. V miske zmiešajte mandľovú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  2. Ošúpte jeden banán a roztlačte ho vidličkou. Spolu s vajcami a mandľovým mliekom ho vmiešajte do suchej zmesi.
  3. Nepriľnavú panvicu postavte na stredný plameň, pridajte 1 ČL kokosového oleja a postupne opekajte primerané dávky cesta: Na jednu palacinku stačí cca 1 PL cesta. Opekajte 2 minúty, kým cesto nezhnedne. Palacinku opatrne otočte, aby sa nepotrhala, a opekajte ďalšie dve minúty, kým nezhnedne aj druhá strana.
  4. Druhý banán nakrájajte na kolieska. Palacinky ozdobte gréckym jogurtom, plátkami banánu a trochou javorového sirupu a podávajte.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK