Menu

Mrkvové mafiny

Zdravé a výživné.

Domov » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Mrkvové mafiny - 02.2018

Čas prípravy: 45 min

Suroviny na 12 kúskov:

  • 250 g špaldovej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 3/4 ČL soli
  • 200 g mrkvy
  • 60 g sušených hrozienok
  • nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
  • 160 ml javorového sirupu triedy A
  • 120 g roztopeného kokosového oleja
  • 120 g jablkového pyré
  • 2 PL jablčného octu

Na krém :

  • 200 g čerstvého krémového syra
  • 1 PL javorového sirupu triedy A
  • nastrúhaná kôra z 1 biocitróna

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a nastrúhajte mrkvu.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte múku, vínny kameň, škoricu, mletý zázvor, soľ, mrkvu, hrozienka a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Javorový sirup, kokosový olej, jablkové pyré a jablčný ocot zmiešajte a vmiešajte do suchej zmesi. Formu na mafiny vyložte papierovými košíčkami a naplňte ich cestom. Pečte cca 25 minút, kým povrch mafinov nezhnedne. Zapichnite do cesta špáradlo. Ak zostane suché, mafiny sú hotové.
  4. Vyberte ich z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  5. Všetky prísady na krém zmiešajte s čerstvým syrom a na každý vychladnutý mafin položte malú kôpku.

V ajurvédskej medicíne sa mrkva používa na navodenie optimistickej nálady. Okrem toho obsahuje množstvo vitamínov.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK