Menu

Recept: Hubové ragú s údeným tofu

Zdravé a výživné.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Recept: Hubové ragú s údeným tofu - 11.2017

Všetko, čo sa varí trochu dlhšie, posilňuje imunitu a hreje zvnútra, ako napríklad polievky, husté polievky typu Eintopf alebo toto ragú.

Čas prípravy: 45 min.

Suroviny pre 4 osoby:

Na prípravu basmati ryže:

  • 250 g bielej basmati ryže
  • 500 ml vody
  • 1/2 ČL soli

Na prípravu ragú:

  • 2 PL olivového oleja
  • 6 jarných cibuliek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 g šampiňónov
  • 6 sušených paradajok v olivovom oleji
  • 100 ml bieleho vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml sójovej smotany
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1/2 červenej papriky

Na prípravu údeného tofu:

  • 2 PL olivového oleja
  • 200 g údeného tofu

Postup:

  1. Basmati ryžu umyte v sitku, dajte do hrnca, pridajte vodu a soľ. Pod pokrievkou priveďte do varu. Keď voda zovrie, zredukujte teplotu na najnižší stupeň a ryžu varte asi 15 min., až kým nebude hotová. Udržujte v teple pod pokrievkou, kým ragú nebude hotové.
  2. Na prípravu ragú nakrájajte jarnú cibuľku na kolieska. Strúčiky cesnaku ošúpte a nasekajte, šampiňóny nakrájajte na hrubé plátky a paradajky na pásiky. Nakrájajte papriku na malé kocky a tofu na plátky. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a asi 2 min. za stáleho miešania osmažte jarnú cibuľku a cesnak do sklovita. Prifajte šampiňóny a za miešania smažte ďalších 5 min.
  3. Pridajte nakladané paradajky a biele víno a poduste 3 min. Potom primiešajte zeleninový vývar a sójovú smotanu. Varte ďalších 5-7 min. na malom ohni. Odložte zo sporáka a dochuťte soľou a korením.
  4. Na prípravu údeného tofu zohrejte na panvici olivový olej a tofu nakrájané na plátky osmažte z každej strany 2 min., až kým nebude zlatisté.
  5. Na 4 taniere naložte basmati ryžu, hríbové ragú a servírujte s nakrájanou paprikou.
Hore
OKMehr Information