Menu

Nákyp z prosa

K výbornému dezertu často veľa netreba.

Home » PÔŽITOK » Nákyp z prosa - 02.2017

Prosu sa pripisujú početné pozitívne vlastnosti, obsahuje mimoriadne veľa minerálnych látok a stopových prvkov. Tento druh obilia je bezlepkový, ľahko stráviteľný a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. V tomto recepte sme z neho upiekli senzačný nákyp.

Suroviny pre 4 osoby:
Hirseauflauf

  • 250 g prosa
  • 1 štipka soli
  • 3 vajcia
  • 50 g cukru
  • vanilkový cukor
  • 50 g čokolády na varenie
  • 1-2 jablká
  • 5 PL marhuľovej marmelády

Príprava:

  1. Jablká nakrájajte nadrobno, čokoládu nasekajte.
  2. Proso uvarte v dvojitom objeme vody so soľou a nechajte vychladnúť. Vajcia oddeľte, žĺtka vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, bielka na tuhý sneh. Žĺtkový krém zamiešajte do prosa, opatrne pridajte sneh.
  3. Polovicu masy vylejte do vymastenej formy na nákyp, posypte čokoládou, nadrobno nakrájanými jablkami a džemom. Zakryte zvyškom masy a pečte 30 minút v trúbe na 175°C.
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK