Menu

Pečený vrkoč zo zubáča a sivoňa

Krása na tanieri.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Pečený vrkoč zo zubáča a sivoňa - 08.2018

Sivoň aj zubáč majú pevné mäso, preto je možné z nich upliesť vrkoč. Tiež pokiaľ ide o chuť, navzájom sa dokonale dopĺňajú.

Príprava: 20 min

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 4 rovnako veľké filety zo zubáča s kožou
  • 2 rovnako veľké filety zo sivoňa s kožou
  • 1 – 2 vetvičky rozmarínu
  • kôra z 1 citróna a 1 pomaranča
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Nasekajte rozmarín.
  2. Všetky filety pozdĺžne prekrojte na polovicu. Na jednu porciu počítajte s 1,5 filety, takže s 2 prúžkami zubáča a 1 prúžkom sivoňa.
  3. Položte pred seba tri prúžky a zapleťte ich ako klasický vrkoč. S ostatnými prúžkami postupujte rovnako, až kým nevytvoríte 4 porcie.
  4. Vrkoče osoľte, okoreňte a potrite nasekaným rozmarínom a zmesou citrónovej a pomarančovej kôry.
  5. Uložte na vymastený plech, pokvapkajte olejom a pečte v rúre 15 minút.

Obmena:
Podľa vlastnej chuti môžete rybu potrieť zmesou korenia (napríklad orientálneho) rozmiešaného v troche olivového oleja.

Tip: Aby ste dokázali vytvoriť úhľadný vrkoč, je dôležité, aby mali filety rovnakú dĺžku. Ako príloha sa hodí zelenina, bulgur alebo rezance.

 

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK