Menu

Pizza Bianca

Táto pizza sa servíruje úplne bez paradajkovej omáčky. Vôbec jej však nechýba.

Home » PÔŽITOK » Pizza Bianca - 06.2017

Pizzu si spájame s Talianskom viac ako ktorékoľvek iné jedlo. S tým správnym cestom chutí aj doma ako na dovolenke.

Suroviny pre 4 osoby

  • 800 g pizzového cesta
  • 100 g rukoly
  • 4 PL olivového oleja
  • pár kvapiek balzamika
  • štipka morskej soli
  • čierne korenie
  • 200 g prosciutta
  • 4 kúsky burraty (tal. syr, 800 g)

Na prípravu pizzového cesta

  • 300 g vlažnej vody
  • 500 g pšeničnej múky
  • 25 g čerstvého droždia
  • štipka cukru
  • 1 ČL morskej soli

Príprava

  1. Najskôr si pripravte pizzové cesto: V miske zmiešajte vodu a múku. Pridajte droždie, cukor a soľ a 10 min. mieste rukou alebo v kuchynskom robote. Cesto dajte do misky, prikryte potravinovou fóliou a nechajte 1-2 hod. nakysnúť. Potom rozdeľte na 4 časti, vyformujte okrúhle guľky, prikryte utierkou a nechajte nakysnúť 45 min.
  2. Rúru predhrejte na 250°. Pizzové cesto vyvaľkajte do tenka valčekom na cesto. Na plech dajte papier na pečenie. Pizzu pečte bez oblohy 8-15 min., až kým je okraj hnedý.
  3. V miske namarinujte rukolu v olivovom oleji, balzamiku, soli a korení.
  4. Horúcu pizzu ihneď po vybratí z rúry ob­ložte prosciuttom, burratou a rukolou a pokvapkajte marinádou.

Tip: Čím dlhšie cesto kysne, tým lepšie pizza chutí. Najvyššia možná teplota pri pečení a rozohriatí je nevyhnutnosťou.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK