Menu

RECEPT: CÍCEROVO-PROSOVÁ POLIEVKA

Domáca obilnina a orientálna klasika: úžasné predjedlo.

Home » PÔŽITOK » RECEPT: CÍCEROVO-PROSOVÁ POLIEVKA - 10.2017

Cícer je strukovina obľúbená pre svoju orieškovú chuť. Spoločne s prosom sa hodí do mnohých jedál, polievky nevynímajúc.

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie pre 4-6 osôb:

suppe mit hirse
  • 220 g cíceru
  • 250 g prosa
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml sójovej smotany Soja Creme Cuisine
  • troška repkového oleja
  • 4 ČL ružového pesta
  • 80 g sušených rajčín
  • 1 cibuľa
  • 2 ČL kurkumy
  • 50 g píniových orieškov
  • 4 ČL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava:

1. Proso nechajte napučať a uvarte podľa návodu na obale. Medzitým si ošúpte cibuľu, nasekajte ju nadrobno a vo veľkom hrnci ju na troške oleja opečte do sklovita. Zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte proso a cícer a dobre premiešajte.
2. Polievku rozmixujte na jemný krém. Ochuťte kurkumou, soľou a korením. Vmiešajte sójovú smotanu a nechajte polievku krátko prevariť.
3. Zatiaľ na malej panvici opražte píniové oriešky. Neustále miešajte. Len čo stmavnú a začnú voňať, sú hotové.
4. Sušené paradajky nakrájajte na drobné kúsky, petržlenovú vňať nasekajte. Polievku nalejte do hlbokých tanierov. Na záver pridajte lyžičku ružového pesta, trošku petržlenovej vňate, kúsky rajčín a píniové oriešky.

Tip: Neolúpané proso obsahuje veľa minerálnych látok, no napriek tomu musí byť namleté najemno.

Všetko o prose

Výrobok:

Proso je najstaršou obilninou na svete. Je obľúbené pre svoj vysoký obsah minerálnych látok (železa, kremíka, magnézia) a vitamínov. Ak ho zaradíme do nášho stáleho jedálnička, malo by sa postarať aj o krásnu pleť a pevnejšie vlasy.

Príprava:

Či už vo forme prílohy, nákypov alebo knedličiek – proso má skutočne všestranné využitie. Nehodí sa však na pečenie, pretože neobsahuje lepok. Lúpané proso má jemne nasladlú chuť. Vločky sa v kombinácii s ovocím výborne hodia na raňajky.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK