Menu

RECEPT: ŠALÁT S BULGUROM A VLAŠSKÝMI ORECHMI NA DOBITIE ENERGIE

Množstvo energie a to bez zeleného.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » RECEPT: ŠALÁT S BULGUROM A VLAŠSKÝMI ORECHMI NA DOBITIE ENERGIE - 10.2017

Bulgurový šalát je jedným z najobľúbenejších obilninových šalátov. Nás si získal variant s orieškami, ktoré perfektne zvýraznia chuť bulguru.

Doba prípravy: 40 minút

Prísady pre 6 osôb (alebo ako hlavný chod pre 4 osoby):

Bulgur Salat
  • 225 g bulguru
  • 100 g vlašských orechov
  • 80 g akáciového medu
  • 2 PL ghee
  • 200 g hrozna bez kôstok
  • hrsť baby špenátu
  • 200 g syra s modrou plesňou
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

1. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Ghee rozpusťte na panvici, pridajte cibuľu a na miernom plameni nechajte pár minút karamelizovať. Bulgur zalejte dvojnásobným množstvom vody a nechajte variť zhruba 10 minút. Následne pridajte cibu­ľu, osoľte a odložte do chladu.
2. Keď úplne vychladne, vmiešajte vlašské orechy a hrozno. Med v prípade potreby vložte do vodného kúpeľa, aby bol tekutý, a pokvapkajte ním šalát.
3. Syr s modrou plesňou nakrájajte na kocky. Šalát ozdobte umytými listami baby špenátu a kockami syra. Ochuťte soľou a korením.

Tip: Kuskus má podobnú konzistenciu. Ak chcete obmeniť svoje obľúbené recepty, jednoducho vymeňte obe prísady.

VŠETKO O BULGURE

Výrobok:
Bulgur, predvarená tvrdá pšenica, je obľúbený najmä na blízkom východe. Poznáme ho ako taboulé, libanonský šalát ochutený množstvom petržlenovej vňate, mäty a paradajkami. Bulgur obsahuje množstvo vlákniny a vitamínov a výborne zasýti.

Príprava:
Najrýchlejšie ho pripravíte podobne ako ryžu. Môžete ho použiť ako prílohu alebo základ šalátu. Má príjemnú orieškovú chuť, vďaka čomu sa hodí aj do sladkých jedál.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK