Menu

Poháre so škoricovými jabĺčkami a čokoládou

Povinný dezert!

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Poháre so škoricovými jabĺčkami a čokoládou - 12.2017

Rýchly dezert plný chuti: Jabĺčka dodajú kyslý akcent, koreniny sa postarajú o vianočnú arómu a karamelové sušienky príjemne chrumkajú.

Žiadna vôňa nepripomína Vianoce tak intenzívne ako aróma škorice. Bez tejto zdravej koreniny si už sladké dezerty nevieme ani predstaviť, najmä tie škandinávske. Skvele sa hodí napríklad ku kyslým jabĺčkam. Koniec koncov, bez ovocia by Vianoce neboli Vianocami. V Česku sa dokonca po štedrovečernej večeri z jabĺčka veští budúcnosť: Rozreže sa na polovice a ak má jadrovník tvar hviezdy, čaká rodinu zdravie a šťastie. Nešťastnú budúcnosť predpovedá jadrovník v tvare kríža.

Doba prípravy: 20 minút

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 3 PL kokosového oleja
  • 100 ml jablkovej šťavy
  • 100 g horkej čokolády
  • 8 špaldových karamelových sušienok
  • 4 stredne veľké kyslé jablká
  • 1 ČL škorice
  • 4 kopčeky vanilkovej zmrzliny

Postup:

  1. Jablká ošúpte a nakrájate na malé kocky.
  2. Kokosový olej zahrejte v hrnci. Pridaj­te kúsky jabĺk, škoricu a jablkovú šťavu. Nechajte variť cca 10 minút.
  3. Horkú čokoládu nasekajte nahrubo a rozdeľte do 4 malých pohárov.
  4. Zalejte vrstvou škoricových jabĺčok tak, aby sa čokoláda roztopila.
  5. Servírujte s kopčekom vanilkovej zmrzliny a dvoma špaldovými karamelovými sušienkami.

 

Hore
OKMehr Information