Menu

Špenátovo-polentové maki

Maki trošku inak.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Špenátovo-polentové maki - 08.2018

Doba prípravy: 45 min
Čas chladnutia: polenta 1,5 hod., maki 2-4 hod.

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 250 ml mlieka
  • 250 ml vody (prípadne zeleninového vývaru)
  • soľ
  • korenie
  • štipka čerstvo pomletého muškátového orieška
  • 125 g polenty
  • 1 PL ryžového octu
  • po 1/2 oranžovej, žltej a fialovej mrkvy
  • 1/2 uhorky
  • veľké špenátové listy (prípadne mangoldové listy)
  • 2 – 3 údené alebo marinované rybie filety
  • 2 PL čerstvo nastrúhaného chrenu

Odporúčaná ryba: hrubšie filety zo pstruha, sivoňa, kapra alebo zubáča

Postup:

  1. Mlieko a vodu vlejte do hrnca, ochuťte muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením a priveďte do varu. Za stáleho miešania vsypte polentu a varte do zhustnutia. Nalejte do misky a nechajte cca 1,5 hodiny chladnúť. Ochuťte ryžovým octom.
  2. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na hrubšie prúžky. Z uhorky odstráňte semienka a taktiež ju nakrájajte na prúžky. Listový špenát umyte a odstráňte hrubé stonky. Rybu nakrájajte na podlhovasté kúsky.
  3. Prúžky zeleniny uvarte v slanej vode na zahryznutie a následne zalejte ľadovou vodou. Špenátové listy blanšírujte v slanej vode a následne zalejte ľadovou vodou, aby si zachovali farbu.
  4. Špenátové listy poukladajte na bambusovú podložku tesne jeden vedľa druhého. Potrite polentou. Pozdĺžne obložte chrenom, zeleninou a kúskami ryby.
  5. Bambusovú podložku natesno zrolujte a vytvorte maki rolky. Nechajte ich 2 až 4 hodiny odležať v chladničke. Vychladnuté rolky nakrájajte ostrým nožom na primerane veľké kúsky a podávajte.

 

Tip: Ak uprednostňujete suši, zrolujte polentu do podlhovastých kúskov a rybu položte na ne. Namiesto wasabi chrenu skúste vmiešať trochu octu.

 

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK