Menu

Srnec s kúskami jabĺk a tekvicovým jačmeňom

Pre hostí len to najlepšie.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Srnec s kúskami jabĺk a tekvicovým jačmeňom - 11.2018

Väčšie úsilie, väčší dojem? Srnec s kúskami jabĺk a tekvicovým jačmeňom si ako hlavné jedlo môže dovoliť aj dlhšiu prípravu. O to viac si však potom menu užívame.

Ingrediencie na 4 porcie

Na karamelizované jablká:

Na sladkokyslú omáčku:

Na srnčie medailóniky:

  • 8–12 srnčích medailónikov (približne 50 g)
  • 1 ČL soli, čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 PL masla na vyprážanie alebo ghee (dmBio maslo ghee, 180 g)

Na tekvicový jačmeň:

  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 400 g tekvice (napr. maslovej)
  • 1 PL masla
  • 250 g jačmeňa
  • 1 ČL mletých semienok koriandra
  • 3 vetvičky tymianu
  • 200 ml bieleho vína
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 g nastrúhaného syra
  • soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

  1. Na prípravu karamelizovaného ovocia nakrájajte každé jablko na 12 prúžkov. V miske zmiešajte s citrónovou šťavou, cukrom a lístkami tymianu. V panvici rozpustite maslo. Pridajte jablká a nechajte asi 4 minúty karamelizovať.
  2. Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte metličkou v hrnci. Priveďte do varu a povarte približne 2 minúty. Jablká a omáčku odložte nabok.
  3. Na prípravu tekvicového jačmeňa roztlačte cesnak a cibuľu najemno nasekajte. Tekvicu ošúpte, odstráňte semená a nakrájajte na kocky. V hrnci rozohrejte maslo. Pridajte cesnak, cibuľu, jačmeň a koriander a krátko poduste. Vložte vetvičky tymianu. Zalejte vínom a vývarom, priveďte do varu a na strednom plameni za občasného miešania varte 30 minút. Vmiešajte kúsky tekvice a varte ďalších 15 minút, kým tekvicovo-jačmeňová zmes zostane krémová. Vmiešajte syr, osoľte a okoreňte.
  4. Srnčie medailóniky osoľte a okoreňte. V panvici nechajte rozpáliť maslo a každú porciu mäsa opekajte z oboch strán zhruba 2 minúty. Vnútri by malo mäso zostať červené.
  5. Omáčku a jablká zohrejte. Medailóniky a jačmeň naservírujte na taniere a ozdobte kúskami jabĺk, prípadne vetvičkami tymianu.

dmBio nákupný zoznam

Hore
OKMehr Information