Menu

Rajčinová polievka s mozzarellou

Pravdepodobne jedno z najkrajších predjedál: talianska rajčinová polievka.

Home » PÔŽITOK » Recepty » Rajčinová polievka s mozzarellou - 06.2017

Dá sa pripraviť bleskurýchlo, s mozzarellovými špízmi poteší oko a chuťou nádherne pripomína dovolenku. Niet sa čomu diviť, že je rajčinová polievka taká obľúbená.

Suroviny pre 4 osoby:

  • 2 PL oleja
  • 1600 g ošúpaných paradajok z plechovky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml dmBio sójovej smotany
  • 2 veľké cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 8 cherry rajčiniek
  • 12 malých mozzarell
  • 16 lístkov bazalky
  • soľ, korenie
  • 4 špízy

Postup:

1. V hrnci zohrejte olej a cca 2 min. na ňom smažte cibuľu a cesnak. Pridajte paradajky z plechovky, zeleninový vývar a sójovú smotanu a varte ďalších 8 min. na strednom ohni. Pomocou robota alebo ručného mixéra rozmixujte do krému. Krém dajte naspäť do hrnca, dochuťte soľou a korením, a udržujte v teple.
2. Na prípravu mozzarellových špízov striedavo nastrkujte na špízy cherry rajčinky, mini mozzarelly a bazalkové lístky.
3. Polievku naservírujte do 4 pohárov a každý z nich ozdobte mozarrellovým špízom.

Tip: Polievka je praktická najmä vtedy, keď máte poloprázdnu chladničku. Dá sa vyčarovať za pomoci pár surovín. Dobre chutí s focacciou.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK