Menu

Tatarák z chrenu a červenej repy s marinovaným sivoňom

Rýchle servírovanie.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Tatarák z chrenu a červenej repy s marinovaným sivoňom - 08.2018

S tatarákom z chrenu a červenej repy s marinovaným sivoňom môže párty začať. Vyzerá veľmi profesionálne a aj príprava je naozaj krátka.

Doba prípravy: 15 min (bez marinovania)

tatarákIngrediencie pre 4 osoby:

  • 1/2 uvarenej červenej repy
  • 600 g marinovaného sivoňa bez kože
  • 3 PL čerstvo nastrúhaného chrenu
  • 1 zväzok mäty
  • 250 g tvarohu
  • 2 PL jogurtu
  • soľ
  • korenie
  • štipka mletej rasce

Na ozdobu:

  • čerstvá potočnica lekárska
  • reďkovky

Príprava:

  1. Červenú repu nastrúhajte a nad drezom z nej vytlačte šťavu. Chren a mätu najemno nasekajte.
  2. Tvaroh vymiešajte dohladka s jogurtom. Pridajte zvyšné prísady (okrem ryby) a dochuťte. Odložte do chladu. Sivoňa nasekajte najemno.
  3. Servírovaciu formičku naplňte vrstvou repového tataráka a nasekaného sivoňa.
  4. Reďkovky nasekajte nadrobno. Tatarák ozdobte reďkovkami a lístkami čerstvej potočnice lekárskej.

 

Ako na marinovanú rybu:
Rybie filety (600 g) s kožou vložte do vysokej zapekacej formy. V miske zmiešajte kôru a šťavu z jedného citróna a pomaranča, zväzok nahrubo nasekaného kôpru, nasekaný citrónový tymian (množstvo podľa chuti) a 2 ČL zľahka roztlačeného ružového korenia (prípadne borievok). Dochuťte soľou a čiernym korením. Rybu zalejte marinádou, prikryte potravinovou fóliou a zaťažte. Nechajte marinovať asi 24 hodín. Počas marinovania ju môžete otočiť. Ak máte málo času, vložte rybu do marinády aspoň na pol hodiny.

Tip na produkt:

Máte radi indickú či vegánsku kuchyňu? Dochuťte svoje pokrmy špecialitou indickej kuchyne, čiernou himalájskou soľou Empower Supplements. Nezameniteľná chuť a silná vôňa sa hodí do omáčok, chutney i polievok. Nerafinovaná, 100 % prírodná čierna soľ zo sopečných oblastí Pakistanu je plná minerálov, najmä železa.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK