Menu

Recept: Tekvicovo-šalviové cestoviny

Všetko cestoviny.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Recept: Tekvicovo-šalviové cestoviny - 10.2017

Tekvica má výborné hrejivé vlastnosti. A ešte k tomu chutí v každej forme, napríklad v tomto recepte na cestoviny.

Suroviny pre 4 osoby:

  • 1 kg tekvice hokkaido
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 500 g špaldových špagiet
  • 80 g ghee
  • 1 hrsť šalviových lístkov
  • soľ
  • nastrúhaný parmezán

Príprava:

  1. Rozohrejte rúru na 180 °C.
  2. Očistite tekvicu, nakrájajte na kúsky a v miske zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca. 30 min.
  3. Špaldové špagety uvarte v dostatočne osolenej vode al dente. Zlejte a držte v teple v hrnci.
  4. Medzitým zohrejte v hrnci ghee, až kým nezačne bublať. Pridajte šalviové lístky a varte cca. 3 min. Pritom dávajte pozor, aby lístky moc nestmavli. Osoľte a okoreňte.
  5. Šalviové ghee a tekvicu dajte do hrnca k cestovinám a dobre premiešajte. Naložte na taniere a servírujte s trochou nastrúhaného parmezánu.
Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK