Menu

Recept: Thajský šalát s quinoou

Milujeme exotiku.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Recept: Thajský šalát s quinoou - 10.2017

Doba prípravy20 minút + čas na odležanie

Ingrediencie na 6 porcií:

  • 170 g quinoy
  • 70 g kešu orechov na ozdobenie
  • 70 g arašidového krému
  • 1 PL medu
  • 1 PL octu condimento bianco
  • 1 ČL ľanového oleja
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1 paprika
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • ¼ hlávky červenej kapusty
  • 15 g koriandru
  • 1 zázvor
  • soľ

Postup:

1. Semienka quinoy nasypte do sitka a premyte studenou vodou. Vložte do hrnca, zalejte 2 ½-násobným množstvom vody, pridajte soľ a priveďte k varu. Varte na strednom plameni asi 15 minút. Následne quinou nechajte vychladnúť a odložte do chladničky.
2. Mrkvu a cibuľu ošúpte, papriku a červenú kapustu očistite. Zeleninu nakrájate na tenké prúžky, cibuľu nasekajte nadrobno.
3. Na prípravu dresingu si najprv nastrúhajte zázvor. Zmiešajte ho s olejmi, medom, sójovou omáčkou, arašidovým krémom a octom. V prípade potreby zmes mierne zohrejte, aby sa prísady lepšie spojili.
4. Quinou spolu so zeleninou a cibuľou vložte do misy a zmiešajte s dresingom. Servírujte v miskách. Najlepšie sa je paličkami.

Tip: Quinou najprv vždy dobre premyte studenou vodou, aby sa odstránili horké látky zo šupky.

Hore
OKMehr Information