Menu

Recept na saté špízy z tofu

Klasika na grilovanie pre vegetariánov.

Home » PÔŽITOK » Recept na saté špízy z tofu - 07.2017

Vysnívaným kandidátom pre horúce plamene je tofu preto, lebo dobre znáša vysoké teploty a môžete ho marinádovať najrôznejšími spôsobmi.

Čas prípravy: 20 min, pár hodín na odležanie v marináde

Suroviny pre 4 osoby:

  • 500 g tofu natur
  • 200 g arašidového masla
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 4 PL slnečnicového oleja
  • 8 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL curry
  • 2 ČL červenej papriky
  • 1 ČL soľ

Príprava:

  1. V jednej miske zmiešajte 6 PL sójovej omáčky so slnečnicovým olejom a koreninami.
  2. Tofu nakrájajte na rovnaké pozdĺžne kúsky, poobracajte ich v marináde a nechajte v nej niekoľko hodín.
  3. Potom dajte do hrnca kokosové mlieko, arašidové maslo a 2 PL sójovej omáčky, zohrejte a premiešajte.
  4. Tofu kúsky vyberte z marinády a napichnite na drevené špízy. Dobre naolejujte grilovaciu misku alebo rošt a špízy grilujte pár minút z každej strany.
  5. Podávajte s omáčkou. Chutné sú s ryžou a grilovanou zeleninou.

Tip: O zmenu sa postarajú rôzne druhy tofu od dmBio. Ak v sójovej omáčke namarinujete nielen tofu, ale aj zeleninu, budú oboje chutiť veľmi harmonicky.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK