Menu

Tortičky z bobuľového ovocia

Trocha krému, pár bobúľ, hotovo.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Tortičky z bobuľového ovocia - 08.2018

Tieto nadýchané bobuľové tortičky dokazujú, že dezerty nemusia byť zložité alebo ťažké a ležať v žalúdku.

Doba prípravy: 1 hod 10 min

Prísady na 6 tortičiek: 

Príprava:

  1. Múku, kokosový olej, jablkové pyré, soľ a 1 PL javorového sirupu do hladka vymiešajte v kuchynskom robote. Malo by vzniknúť elastické krehké cesto. Ak je príliš suché, vmiešajte 1 PL studenej vody. Z cesta vytvarujte guľu, zabaľte do fólie, stlačte naplocho a dajte na 30 minút do chladničky.
  2. Rúru predhrejte na 180 °C. Krehké cesto rozdeľte na 12 porcií. Formu na muffiny vyložte 12 papierovými košíkmi. Do každého dajte 1 porciu cesta, prstami vytvarujte a natlačte čo najviac naplocho. Vytvorte pritom malý okraj. Dno cesta popichajte vidličkou, potom 13–15 minút pečte. Tu i tam kontrolujte, aby korpus príliš nezhnedol. Korpusy tortičiek nechajte celkom vychladnúť a uvoľnite ich z formy.
  3. Na obloženie zmiešajte mascarpone s 2 PL javorového sirupu a nastrúhanou citrónovou kôrou. Bobuľové ovocie umyte a osušte.
  4. Mascarpone krátko pred servírovaním rozdeľte do korpusov tortičiek a tie ozdobte 3 malými jahodami alebo 4 malinami.
Hore
OKMehr Information