Menu

Tvarohový nákyp s rebarborou

Pomaly sa blíži sezóna rebarbory – my sa už nevieme dočkať!

Home » PÔŽITOK » Tvarohový nákyp s rebarborou - 02.2017

Veľa kyslosti, veľa vitamínu C a veľa chuti – to nakopne tento prvý rebarborový nákyp tým správnym smerom!

Rebarbora je stonková zelenina, väčšinou sa používa ako ovocie, chutí ovocno-kyselkavo a má vysoký obsah vitamínu C. Zbiera sa od apríla až po sviatok sv. Jána Krstiteľa, 24. júna. Ak na jar rastliny zakryjete prikrývkou na ochranu rastlín, budú mať viac tepla zo slnečného žiarenia a rebarbory dozrejú skôr.

Suroviny pre 4 osobyTopfenauflauf mit Rhabarber

  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 500 g tvarohu
  • 80 g krupice
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • trochu ovocnej šťavy alebo mlieka
  • 1 kg rebarbory (alebo ovocie podľa chuti),maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie formy

Príprava

  1. Formu na pečenie vymastite maslom, spodok posypte strúhankou. Maslo nechajte rozpustiť a stuhnúť. Oddeľte bielka od žĺtkov. 3 žĺtky, cukor, vanilkový cukor a tvaroh vmiešajte do masla. Zmiešajte krupicu a prášok do pečiva a pridajte do masy. Pridajte toľko ovocnej šťavy alebo mlieka, aby ste docielili skôr jemnú konzistenciu, ktorá sa bude dobre miešať. Z 3 bielkov vyšľahajte sneh a primiešajte do masy.
  2. Rebarboru (príp. ovocie podľa voľby) nakrájajte na stredne veľké kúsky. Dajte do formy jednu vrstvu cesta, na ňu poukladajte kúsky rebarbory, príp. ovocia, prelejte cez ne zvyšné cesto a povrch vyrovnajte dohladka.
  3. Pečte 45 min. do zlatohneda na 180 °C pri vrchnom a spodnom ohrievaní. Ak použijete zamrznuté ovocie, pečte 1 hodinu. Nákyp je dobre prepečený, ak sa stred zdvihol, čiže dobre nakysol.  dm tip: Ak použijete iné ovocie alebo (mrazené) bobule, kompót či lekváre, množstvo cukru upravte podľa kyslosti ovocia.

Tip: Ak použijete iné ovocie alebo (mrazené) bobule, kompót či lekváre, množstvo cukru upravte podľa kyslosti ovocia.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK