Menu

Vianočné kurča s pečeným kuskusovým šalátom

Klasika nanovo.

Home » PÔŽITOK » Jedlo a recepty » Vianočné kurča s pečeným kuskusovým šalátom - 12.2017

Kurča je ideálnym jedlom na sviatočné dni. Chutí skvele a vďaka príprave vám zostane dostatok času na prípravu príloh.

Doba prípravy: 1,5 hod.

Ingrediencie na 4 porcie:

Huhn mit Couscous für Weihnachten
  • 4 veľké alebo 8 malých kuracích stehien
  • 2 ČL sladkej mletej papriky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1/2 l vermútu Noilly Prat alebo nesladenej pomarančovej šťavy
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie

Na šalát

  • 500 g tekvice hokkaido
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 1 PL kokosového oleja
  • 2 PL javorového sirupu
  • 200 g kuskusu
  • 250 ml horúcej vody
  • 1/3 ČL soli
  • 1 granátové jablko
  • 3 PL balzamikového octu
  • 6 PL olivového oleja
  • 4 PL pomarančovej šťavy
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 180 g rukoly
  • soľ a čierne korenie

Postup:

  1. Kuracie stehná umyte, osušte a potrite mletou paprikou, soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Obe cibule ošúpte a nakrájajte na kolieska.
  2. 2 PL olivového oleja rozpáľte vo veľkom hrnci a sprudka v ňom opečte kuracie stehná z jednej strany po dobu asi 4 minút (koža by mala zhnednúť). Následne pridajte kolieska cibule, obráťte stehná na druhu stranu a opekajte ďalšie 4 minúty. Zalejte vermútom Noilly Prat (alebo pomarančovou šťavou), jemne osoľte a okoreňte. Varte pod pokrievkou na strednom plameni 1 hodinu.
  3. Rúru predhrejte na 180 °C. Tekvicu hokkaido nakrájajte na tenké pásiky a v miske zmiešajte s kolieskami červenej cibule, roztopeným kokosovým olejom, javorovým sirupom a troškou soli. Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 minút. Následne prepnite rúru na vrchný ohrev a ventilátor a pečte ďalších 5 minút.
  4. Kuskus v hrnci zmiešajte s horúcou vodou a soľou a varte pod pokrievkou 10 minút.
  5. Granátové jablko prekrojte na polovice. Podržte ich nad miskou reznou stranou dolu a vytlčte z nich semená údermi lyžicou. Odložte ich stranou.
  6. Zmiešajte balzamikový ocot so 6 PL olivového oleja, 4 PL pomarančovej šťavy, 1 PL javorového sirupu, horčicou, soľou a čerstvo pomletým čiernym korením a vymiešajte dresing.
  7. Rukolu opláchnite, osušte a uložte na tanier. Pečenú zeleninu zmiešajte s kuskusom a dresingom, uložte na rukolu a posypte semenami granátového jablka. Podávajte s kurčaťom.

 

Hore
OKMehr Information