Menu

Rolky šťastia

Osviežujúca zábava pri príprave.

Home » PÔŽITOK » Recepty » Rolky šťastia - 01.2017

glücksrollenSuroviny pre dve osoby

  • 80 g ryžových rezancov
  • 125 g tofu
  • korenie
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 1 karotka
  • 1 mini uhorka
  • 1 mango
  • ½ zväzku koriandru
  • ½ avokáda
  • 1 hrsť červenej kapusty
  • soľ
  • ½ ČL cukru z kokosových kvetov
  • 2 PL octu
  • 2 PL sezamového oleja
  • ½ chili papričky
  • 2 PL rybacej omáčky
  • 8 ks ryžového papiera
  • 8 ČL majonézy (dobrovoľné)
  • 2 hrsť klíčkov mungo fazuliek
  • 2 PL čierneho sezamu.

Tip: Ak máte radi vegánske jedlá, vzdajte sa rybacej omáčky a majonézy. Rolky si môžete so sebou vziať aj do práce.

Príprava

1. V hrnci priveďte vodu do varu, sklené rezance v nej nechajte 5 minút, kým nezmäknú. Tofu nakrájajte na kúsky veľké 3 mm. Okoreňte a namarinádujte v polovici sójovej omáčky.
2. Medzitým si umyte karotku, ošúpte ju a krájačom nastrúhajte na jemné hobliny. Uhorku umyte a nakrájajte na jemné pásiky. Mango ošúpte a nakrájajte na kúsky veľké 3 mm. Koriander umyte, nechajte odkvapkať a lístky osušte. Polovicu najemno nasekajte, dajte do malej misky. Zvyšné lístky odložte na neskôr. Avokádo rozpoľte, vykôstkujte, ošúpte, dužinu nakrájajte na tenké pásiky. Červenú kapustu najemno nasekajte. Do misky dajte mrkvové hobliny a namarinujte soľou, cukrom a octom. Zvyšné suroviny osoľte.
3.Na panvici zohrejte olej a prudko na ňom osmažte tofu kocky. Rezance zlejte. Na prípravu dipu umyte chili papričku, rozpoľte po dĺžke, odstráňte jadierka a nasekajte na malé kúsky. Rybaciu a zvyšnú sójovú omáčku dajte do misky spolu s koriandrom. Pridajte chili a dobre premiešajte.
4. Jednu za druhou pripravte ryžové papierové rolky: na panvicu nalejte trochu vlažnej vody a ryžové papieriky nechajte na cca 10-15 sekúnd navlhnúť (nemali by byť príliš jemné). Položte na čistú pracovnú dosku (plochý tanier). Na každú rolku dajte zakaždým 20 g sklených rezancov pozdĺžne do stredu (ako pri wrape). Podľa chuti pridajte majonézu a zakaždým dajte na rezance karotkové hobliny, uhorkové pásiky, červenú kapustu, avokádo, tofu, mango, klíčky mungo fazuliek, ako aj koriandrové lístky.
5. Ryžový papier zľahka preklopte dovnútra najskôr hore a dole cez suroviny, tak sa vytvoria okraje. Potom zahnite ľavú stranu a rolujte zľava doprava tak, aby vznikla pekná rolka. Konce ryžových roliek odstrihnite. Rolky dajte do misky otvoreným koncom hore a pri servírovaní ozdobte čiernym sezamom.

Tip: Dôležité je, aby ste rolky plnili pozdĺž, nech suroviny nepretrhnú ryžový papier.

BUCH TIPP ODPORÚČAME

Cukor z kokosových kvetov od dmBio je prírodný produkt vysokej kvality s chuťou pripomínajúcou karamel.

Prírodné tofu od dmBio je vyrobené z bio sójových bôbov a výborne chutí predovšetkým opečené k zeleninovým jedlám, šalátom, v polievkach alebo nasladko v dezertoch.

BUCH TIPP NÁŠ TIP

Talianska špecialita je vyrobená zo vzácnej kombinácie octu z bieleho vína a bieleho hroznového muštu.

Chutné sezamové semienka od dmBio sú nelúpané a v modernej kuchyni majú veľký ohlas.

 

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK