Menu

Špagety s garnátmi a cuketou

Túžba po ďalekých krajoch.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Špagety s garnátmi a cuketou - 07.2018

Taliansko, morské plody a cestoviny sú osudová kombinácia. Je nádherné pripomenúť si prímorskú atmosféru aj v pohodlí domova.

Doba prípravy: 20 minút plus 15 minút na varenie

Ingrediencie pre 4 osoby:

špagety
  • 400 g špagiet
  • 350 g garnátov v bio kvalite
  • 400 g cukety
  • 1 cibuľa
  • 1 črepník bazalky
  • 3 PL olivového oleja
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml ryžovej smotany Reis Creme Cuisine
  • 3-4 PL citrónovej šťavy
  • čerstvo pomletý muškátový oriešok
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Špagety uvarte v hojne osolenej vode po dobu 8-10 minút „al dente“. Medzitým garnáty opláchnite pod studenou vodou a osušte kuchynskými utierkami. Cuketu umyte, odstráňte stonku a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu ošúpte a nasekajte. Bazalku umyte a osušte. Otrhajte lístky a zopár odložte stranou na ozdobenie. Zvyšok najemno nasekajte.
  2. Vo veľkej panvici rozpáľte olivový olej a na slabom ohni na ňom orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte garnáty, zvýšte teplotu a opekajte 1 minútu. Pridajte cuketu a opekajte ďalšiu minútu. Ochuťte soľou a korením.
  3. Zalejte bielym vínom, zeleninovým vývarom, ryžovou smotanou a citrónovou šťavou. Nechajte prevrieť. Medzitým sceďte cestoviny a nechajte ich odkvapkať. Keď omáčka mierne zhustne, pridajte špagety, dôkladne premiešajte a ešte minútu povarte. Vmiešajte nasekané lístky bazalky. Ochuťte muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
  4. Cestoviny s garnátmi a cuketou rozdeľte na taniere a ozdobte lístkami bazalky.

Tip na ozdobenie: Cuketové kvety sa skvele hodia na ozdobenie jedla a možno ich konzumovať aj surové. Môžete ich naplniť aj ricottou a bylinkami, krátko opiecť a uložiť na okraj taniera.

Hore
OKMehr Information