Menu

Tortellinový šalát so sušenými paradajkami a píniovými orieškami

Home » PÔŽITOK » Tortellinový šalát so sušenými paradajkami a píniovými orieškami - 05.2017

Tento recept na vegetariánsky tortellinový šalát sa výborne hodí na cesty, dobre zasýti a naservírovaný v skle vyzerá skvelo.

Suroviny pre 4 osoby:

tortelloni-salat
  • 500 g Tofu Tortellini
  • trochu soli, čierneho korenia
  • 180 g sušených paradajok v olivovom oleji
  • 80 g píniových orieškov
  • 1 zväzok bazalky
  • 2 PL bieleho balzamika
  • 40 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 50 g zelených olív (napr. s mandľovou plnkou)
  • koktejlové rajčiny na dekoráciu

Príprava:

1. Tortellini varte vo vriacej osolenej vode 12-15 minút. Nechajte odkvapkať a vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým nechajte paradajky odkvapkať, olej nevyhadzujte. Potom paradajky nakrájajte na pásiky.

2. Na panvici bez oleja zľahka opražte píniové oriešky. Otrhajte bazalkové lístky a kuchynskými nožnicami ich nastrihajte na jemné pásiky.

3. Na prípravu šalátovej marinády odoberte 6 PL zachyteného olivového oleja, zmiešajte ich s balzamikom a poriadne osoľte a okoreňte. Všetky suroviny okrem koktejlových rajčín premiešajte v miske a nechajte min. 1 hod. odstáť, prípadne dokoreňte. Servírujte ozdobené s prepolenými koktejlovými rajčinami.

Tip: Tortellini môžete pre zmenu servírovať aj s dmBio rajčinovou omáčkou.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK