Menu

Vegetariánsky, prosím

Jarné prestieranie.

Home » PÔŽITOK » Vegetariánsky,prosím - 04.2016

To, čo nám chutí na jar, nie je hneď mäso. Je to zelené a rastie to zo zeme. Alebo v dm.

Recept: Vegetariánske ragú

Zelené sa nedá obdivovať len v záhrade, ale aj pri varení: napríklad v tomto vegetariánskom ragú.

Vegeteriánsky Recept: svetlomodrý hrniec s ragu

Suroviny pre 4 porcie: 300 g mrkvy s vňaťou
300 g kalerábu
300 g zeleného hrášku
2 ČL repkového oleja
20 g kukuričnej múky
soľ, čierne korenie
½ ČL kurkumy
1 balíček byliniek
200 ml mlieka
100 g bylinkového syra

PRÍPRAVA:

  1. Mrkvu a kaleráb umyjeme. Zeleninu očistíme a nakrájame na jemné kúsky. 4-5 stopiek kalerábu a mrkvovej vňate osušíme a najemno nakrájame. Zelený hrášok umyjeme.
  2. Olej v hrnci zohrejeme, mrkvu a kaleráb 2 minúty podusíme. Zalejeme 400 ml vody a varíme. Pridáme kukuričnú múku, soľ, korenie a kurkumu. Povaríme ďalších 10 minút. Pridáme hrášok a varíme ďalších 5 minút.
  3. Nakrájanú vňať, stopky, mlieko a syr pridáme do polievky, okoreníme a podávame.

Variant:
Namiesto mrkvovej vňate a kalerábových stopiek môžete použiť výhonky žeruchy, reďkovky alebo brokolice. Mali by byť krátko povarené a zabezpečia veľa korenistej chute.

Tip: Prvé kulinárske jarné rastliny majú toľko veľa vône, že môžete pokojne vynechať omáčky alebo mäso. Syr sa postará o dostatočné zasýtenie.

Pasta a basta

BUCH TIPP dmBio celozrnné cestoviny Linguine

Klasické. Celozrnné cestoviny Linquine od dmBio sú vyrobené z tvrdej pšenice a obsahujú hodnotné zložky z celého zrna.

BUCH TIPP dmBio špaldové penne

Chutné. Špaldové penne majú orieškovú arómu a chutia rovnako dobre ako cestovinové jedlo či v nákype.

Tip na vegetariánsky snack:

Jarný špenát chutí výborne surový a okorenený. Pri baby špenáte môžu lístky ostať celé.

Náhrada mäsa

BUCH TIPP dmBio sójové kúsky

Taliansky. Lasagne, polievka Eintopf a soté sa vydaria s jemnými sójovými kúskami od dmBio aj vo vegetariánskej verzii.

BUCH TIPP dmBio tortelloni tofu

Uvarené raz-dva. Tortelloni tofu od dmBio sa hodia na rýchle varenie. Naozaj chutné sú s pestom alebo paradajkovou omáčkou.

BUCH TIPP dmBio údené tofu

Veľmi aromatické. Údené tofu z rakúskych sójových bôbov sa údilo na bukovom dreve a pečie sa zľahka dochrumkava.

Anita Freistätter

Anita Freistätter sa v active beauty venuje rubrikám Inšpirácia a Bytový dizajn. Rada sa baví, číta, fotografuje a pozerá na život z tej lepšej stránky. Nazaobišla by sa bez svojho MP3 prehrávača, ako aj bez slnka, kávy alebo rozhovorov s dobrými priateľmi.

Hore
Pre optimálne zobrazenie stránky využívame cookies. Vo Vašich nastaveniach prehliadača si môžete použitie cookies deaktivovať. OK