Máločo sa vyrovná nášmu tradičnému zemiakovému pyré. Toto mrkvovo-šošovicové pyré s chuťou Ázie je však silným konkurentom.
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie na 4 porcie:
- 50 g červenej šošovice
- 100 ml kokosového mlieka
- 75 ml sójovej smotany
- 300 g mrkvy
- 2 ČL kari korenia
- čierne korenie
- soľ
Postup:
- Mrkvu očistite, ošúpte a nakrájajte na kocky s veľkosťou 2 cm. Zalejte vodou, pridajte soľ a priveďte k varu.
- Pridajte šošovicu a prikryté varte na strednom plameni asi 15 minút.
- V druhom hrnci zahrejte kokosové mlieko spolu so sójovou smotanou. Mrkvu a šošovicu preceďte cez sito. Nechajte dôkladne odpariť a rozmixujte na pyré. Postupne prilievajte zmes kokosového mlieka a smotany.
- Pyré dochuťte soľou, čiernym korením a kari a servírujte v pohároch.
Vždy poruke. Pyré sa hodí ako klasická príloha alebo ako samostatné vegánske jedlo a je výbornou obmenou šalátov. Ako ešte využiť červenú šošovicu?
SLEDUJTE NÁS: