Menu

Mrkvovo-šošovicové pyré

Príloha, snack, vegánska alternatíva.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Mrkvovo-šošovicové pyré - 06.2018

Máločo sa vyrovná nášmu tradičnému zemiakovému pyré. Toto mrkvovo-šošovicové pyré s chuťou Ázie je však silným konkurentom.

Doba prípravy: 20 minút

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 50 g červenej šošovice
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 75 ml sójovej smotany
  • 300 g mrkvy
  • 2 ČL kari korenia
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Mrkvu očistite, ošúpte a nakrájajte na kocky s veľkosťou 2 cm. Zalejte vodou, pridajte soľ a priveďte k varu.
  2. Pridajte šošovicu a prikryté varte na strednom plameni asi 15 minút.
  3. V druhom hrnci zahrejte kokosové mlieko spolu so sójovou smotanou. Mrkvu a šošovicu preceďte cez sito. Nechajte dôkladne odpariť a rozmixujte na pyré. Postupne prilievajte zmes kokosového mlieka a smotany.
  4. Pyré dochuťte soľou, čiernym korením a kari a servírujte v pohároch.

Vždy poruke. Pyré sa hodí ako klasická príloha alebo ako samostatné vegánske jedlo a je výbornou obmenou šalátov. Ako ešte využiť červenú šošovicu?

Hore
OKViac informácií