Jemné bravčové filé so šťavnatou marhuľou, obalené tenkým slaninovým plátkom. Kombinácia, ktorá sa postará o radosť.
Čas prípravy: 15 minút plus 45 minút na grilovanie
Suroviny pre 4 osoby:
- 600 g bio bravčového filé
- soľ a korenie z mlynčeka
- 75 g sušených, odkôstkovaných marhúľ
- 4 vetvičky tymiánu
- 1 PL marhuľovej nátierky
- 4 ČL nátierky šošovica + zázvor
- 200 g tenkých plátkov slaniny
- 2 PL prírodného olivového oleja extra
Príprava:
- Drevené uhlíky alebo plynový gril si predpripravte na nepriame teplo a 180°C. Bravčové filé opláchnite pod studenou vodou a vysušte papierovými utierkami. Odstráňte mastné časti šľachy. Filé pozdĺžne nakrojte do dvoch tretín, pri reze zľahka otvorte a mäso špičkou noža ešte dva až tri razy nakrojte, ale neprekrojte úplne. Zvnútra aj zvonku osoľte a okoreňte.
- Marhule najemno nasekajte. Tymián umyte a nechajte odkvapkať. Lístky otrhajte a zmiešajte s marhuľami a ovocnou nátierkou. Dochuťte trochou soli a korenia. Vnútornú stranu nakrojeného filé potrite šošovicovo-zázvorovou nátierkou, potom naplňte marhuľovou plnkou.
- Na pracovnej doske si rozložte vedľa seba slaninové plátky, aby sa zľahka prekrývali a aby sa na ne vošlo naplnené bravčové filé otvorenou stranou smerom dolu. Posledný plátok slaniny položte na ostatné krížom, položte naň filé a pevne ho zabaľte do slaniny. Zľahka pritlačte.
- Filé potrite olivovým olejom. Mäso grilujte na rošte na priamom teple približne 8 minút, potom na nepriamom teple a so zavretým poklopom asi 35 minút, pričom ho z času na čas otáčajte. Pred nakrájaním nechajte mäso niekoľko minút odležať.
SLEDUJTE NÁS: