Menu

Hviezdičkové mafiny

Roztomilo vyzdobené.

Home » Pôžitok » Stravovanie » Hviezdičkové mafiny - 11.2018

Týmto hviezdičkovým mafinom s milou ozdobou neodolá nikto. Už pohľad na ne vás zahreje pri srdci a nedovolí vám neochutnať. Hneď po prvom súste si vás získa chuť škorice, vanilky a citrónu.

Doba prípravy: 1 hodina

Ingrediencie na 12 mafinov:

  • 250 g špaldovej múky
  • 150 g trstinového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 120 g kokosového oleja
  • 300 g jablkového pyré
  • 2 PL jablkového octu
  • 70 g horkej čokolády
  • 70 g bielej čokolády
  • 20 g plus 1 PL kakaa
  • 3/4 ČL soli
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 2 vajcia
  • 1 ČL škorice
  • 200 g marcipánu

Postup:

1. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Múku zmiešajte vo veľkej mise s trstinovým cukrom, práškom do pečiva, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou. V druhej miske zmiešajte vajcia s roztopeným kokosovým olejom, jablkovým pyré a octom. Vmiešajte do múčnej zmesi. Cesto rozdeľte na dve rovnako veľké časti. Do jednej polovice vmiešajte 20 g kakaového prášku a škoricu.

2. Formu na mafiny vyložte 12 papierovými košíčkami. 6 formičiek naplňte svetlým cestom a 6 formičiek tmavým. Pečte 25 minút , kým povrch mafinov nezhnedne. Nechajte vychladnúť.

3. Horkú a bielu čokoládu oddelene roztopte vo vodných kúpeľoch. Nechajte 15 minút vychladnúť, aby zhustla. Glazúrou pokvapkajte mafiny. Nezabudnite, bielu čokoládu na tmavé mafiny a naopak!

4. Marcipán rozdeľte na dve časti. Polovicu vymiešajte s 1 PL kakaa, aby sa zafarbila dohneda. Obe časti marcipánu vložte medzi 2 pláty potravinárskej fólie a natenko rozvaľkajte valčekom na cesto. Vykrajujte malé hviezdičky, ktorými ozdobíte mafiny. Odložte na chladné miesto, aby glazúra stuhla.

Tip: Ak chcete svojim mafinom dodať originálnu arómu, pridajte do cesta cukor s bourbonskou vanilkou!

Nákupný zoznam

Hore
OKViac informácií