Doba prípravy: 40 minút
Prísady pre 6 osôb (alebo ako hlavný chod pre 4 osoby):
Postup:
1. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Ghee rozpusťte na panvici, pridajte cibuľu a na miernom plameni nechajte pár minút karamelizovať. Bulgur zalejte dvojnásobným množstvom vody a nechajte variť zhruba 10 minút. Následne pridajte cibuľu, osoľte a odložte do chladu.
2. Keď úplne vychladne, vmiešajte vlašské orechy a hrozno. Med v prípade potreby vložte do vodného kúpeľa, aby bol tekutý, a pokvapkajte ním šalát.
3. Syr s modrou plesňou nakrájajte na kocky. Šalát ozdobte umytými listami baby špenátu a kockami syra. Ochuťte soľou a korením.
Tip: Kuskus má podobnú konzistenciu. Ak chcete obmeniť svoje obľúbené recepty, jednoducho vymeňte obe prísady.
Výrobok:
Bulgur, predvarená tvrdá pšenica, je obľúbený najmä na blízkom východe. Poznáme ho ako taboulé, libanonský šalát ochutený množstvom petržlenovej vňate, mäty a paradajkami. Bulgur obsahuje množstvo vlákniny a vitamínov a výborne zasýti.
Príprava:
Najrýchlejšie ho pripravíte podobne ako ryžu. Môžete ho použiť ako prílohu alebo základ šalátu. Má príjemnú orieškovú chuť, vďaka čomu sa hodí aj do sladkých jedál.
SLEDUJTE NÁS: