Menu

RECEPT: ŠALÁT S BULGUROM A VLAŠSKÝMI ORECHMI NA DOBITIE ENERGIE

Množstvo energie a to bez zeleného.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » RECEPT: ŠALÁT S BULGUROM A VLAŠSKÝMI ORECHMI NA DOBITIE ENERGIE - 10.2017

Bulgurový šalát je jedným z najobľúbenejších obilninových šalátov. Nás si získal variant s orieškami, ktoré perfektne zvýraznia chuť bulguru.

Doba prípravy: 40 minút

Prísady pre 6 osôb (alebo ako hlavný chod pre 4 osoby):

Bulgur Salat
  • 225 g bulguru
  • 100 g vlašských orechov
  • 80 g akáciového medu
  • 2 PL ghee
  • 200 g hrozna bez kôstok
  • hrsť baby špenátu
  • 200 g syra s modrou plesňou
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

1. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Ghee rozpusťte na panvici, pridajte cibuľu a na miernom plameni nechajte pár minút karamelizovať. Bulgur zalejte dvojnásobným množstvom vody a nechajte variť zhruba 10 minút. Následne pridajte cibu­ľu, osoľte a odložte do chladu.
2. Keď úplne vychladne, vmiešajte vlašské orechy a hrozno. Med v prípade potreby vložte do vodného kúpeľa, aby bol tekutý, a pokvapkajte ním šalát.
3. Syr s modrou plesňou nakrájajte na kocky. Šalát ozdobte umytými listami baby špenátu a kockami syra. Ochuťte soľou a korením.

Tip: Kuskus má podobnú konzistenciu. Ak chcete obmeniť svoje obľúbené recepty, jednoducho vymeňte obe prísady.

VŠETKO O BULGURE

Výrobok:
Bulgur, predvarená tvrdá pšenica, je obľúbený najmä na blízkom východe. Poznáme ho ako taboulé, libanonský šalát ochutený množstvom petržlenovej vňate, mäty a paradajkami. Bulgur obsahuje množstvo vlákniny a vitamínov a výborne zasýti.

Príprava:
Najrýchlejšie ho pripravíte podobne ako ryžu. Môžete ho použiť ako prílohu alebo základ šalátu. Má príjemnú orieškovú chuť, vďaka čomu sa hodí aj do sladkých jedál.

Hore
OKViac informácií