Home » Pôžitok » Špaldové, ricottovo – špenátové tortellini s ovsenou smotanou, hráškom a cukrovými strukmi - 02.2018
Princíp týchto tortellín je jednoduchý – pridajte rezance so smotanovou omáčkou a vychutnajte si ich s čistým svedomím. Cestoviny vás robia šťastnými!
Čas prípravy: 25 min
SUROVINY NA 2 PORCIE:
- 250 g špaldových, ricottovo-špenátových tortellín
- 1 PL ghee
- 3 jarné cibuľky
- 200 ml ovsenej smotany
- 1 nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
- 1 PL citrónovej šťavy
- 100 g cukrových strukov
- 100 g mrazeného hrášku
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie podľa chuti
POSTUP:
- Cibuľu nakrájajte na kolieska, cukrové struky na pozdĺžne pásiky.
- Tortellini varte v mierne osolenej vode 12 – 15 minút tak, aby boli al dente.
- V panvici rozpáľte ghee a za stáleho miešania na ňom cca 2 minúty opekajte jarnú cibuľku. Taktika týchto tortellín je jasná: pridajte rezance so smotanovou omáčkou a vychutnajte si ich s čistým svedomím. Takto vás cestoviny robia šťastnými.
- Pridajte tortellini. Dobre premiešajte a ihneď podávajte.
TEXT: Anita Freistetter FOTO: dm
SLEDUJTE NÁS: